VÜCUTTAKİ TOKSİNİ SÖKÜP ATIYOR

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için vücuttaki toksinlerin sistemli bir şekilde atılması gerekiyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
01 Kasım 2023 Çarşamba 10:55
124 Okunma
VÜCUTTAKİ TOKSİNİ SÖKÜP ATIYOR

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için vücuttaki toksinlerin sistemli bir şekilde atılması gerekiyor.

Uzun süre sağlıksız beslenildiğinde ve hareketsiz bir yaşam sürdürüldüğünde bağırsak, böbrek ve karaciğerin düzenli çalışma sistemi bozuluyor. Bu durum, vücutta toksin birikmesine ve bağırsaktaki zararlı bakterilerin sayısının artmasına neden oluyor. Uzmanlar, bağırsakları temizlemek ve kısa sürede vücuttaki toksinleri atmak için bazı besinlerin kür olarak düzenli bir şekilde tüketilmesini öneriyor. İkinci beyin olarak adlandırılan bağırsaklar, sağlıksız beslenme ve egzersizden uzak bir yaşam nedeniyle zamanla işlev kaybı yaşar. Kötü bakteri sayısının artması ve iyi bakterinin azalmasıyla sindirim sistemi bozulur. Vücuttaki toksinlerin atılması, bağırsaklardaki faydalı bakterilerin artması nedeniyle genel sağlık korunuyor. Bağırsakları temizleyen, vücuttaki toksini atan küre geçmeden önce bağırsak florasını düzelten besinlere göz atalım. İşte tükettiğiniz andan itibaren bağırsakları temizleyen besinler;

BADEM:

Prebiyotik lif içeren badem, en sağlıklı yağlardan biridir. Ara öğün olarak tüketilen badem bir avuç yendiğinde bağırsak florasını koruyor. Badem, E vitamini deposu olarak biliniyor ve kötü kolesterolü düşürüyor. Tok tutması nedeniyle kan şekerini dengeleyen badem, magnezyum içeriği sebebiyle kemikleri de güçlendiriyor.

Vücuttaki toksinleri hızlıca atan bağırsakları temizleyen kür:

  • 1 fincan elma suyu
  • 100 ml sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 limon suyu

Tüm malzemeleri cezveye alın ve kaynatın. Ilıdığında yemeklerden önce tüketin. Bir hafta boyunca günde bir fincan kadar tüketebilirsiniz. Kürü, günlük taze olarak hazırlamalısınız.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
SaglıkToksinKurFaydaları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle