VÜCUDA RESET ATIYOR!

Meyve tüketimi, sağlık açısından her ne kadar sık tavsiye edilse de genellikle belli başlı meyvelerle sınırlı kalabiliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Eylül 2023 Cumartesi 11:11
158 Okunma
VÜCUDA RESET ATIYOR!

Meyve tüketimi, sağlık açısından her ne kadar sık tavsiye edilse de genellikle belli başlı meyvelerle sınırlı kalabiliyor.

Şimdi bahsedeceğimiz bu meyve, pek popüler olmayan ancak oldukça faydalı bir meyve adeta şifa deposu. Kalp sağlığından sinir sistemini yatıştırmaya kadar etkili.Alıç; ormanlık, çalılıklar, kayalıklar, kıraç topraklar ve yol kenarlarında kendiliğinden yetişen bir meyvedir. Alıç meyvesi; düşük kalorili, antioksidanlar, flavonoidler ve diğer bileşikleri içerir. Kuşburnuyla karıştırılarak hazırlanan alıç marmelatı portakaldan yaklaşık 10 kat daha fazla C vitamini bulundurur.Alıç, içerdiği antioksidan oranıyla oldukça zengindir. Polifenol antioksidanları, serbest radikalleri uzak tutmak için çabalar. Bu sayede kalp hastalıkları, kanser, tip 2 diyabet, astım, cildin erken yaşlanması ve enfeksiyon gibi problemlerin riskinin düşmesini sağlar.

Kalp ritim bozukluğu, çarpıntı ve damar sertliği şikayetlerine karşı iyi gelir. Yapılan araştırmalara göre, kronik kalp yetmezliği çeken kişilerin yaşadığı göğüs ağrısı şiddetine karşı iyi geldiği gözlemlenmiştir.

Alıç meyvesi, kalp ve damarlara karşı iyi gelir. Kalp kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur ve kalp damarlarındaki kan dolaşımının artmasını sağlar. İçeriğindeki flavonoidler sayesinde kalp ve damar sağlığını destekler. Kan damarlarındaki pıhtıların engellenmesini sağlar.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLER

Lifli yapısı sindirim sistemini destekler ve kabızlık problemini engeller.

İçeriğindeki bileşikler yüksek proteinli ve yağlı besinlerin sindirimi için gereken sindirim enzimlerinin üretilmesini artırmaya yardımcı olabilir.

Kan şekeri seviyesini düzenlemede etkili olabilir bu sayede diyabet hastalığının yönetimine destek olabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle