ÜNLÜLERİN ZAYIFLAMA SIRRI BU İÇECEKTE GİZLİ!

Tarçınlı suyun kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülüyor ve son araştırmalar bu iddianın gerçek olabileceğini gösteriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Ocak 2024 Çarşamba 10:49
127 Okunma
ÜNLÜLERİN ZAYIFLAMA SIRRI BU İÇECEKTE GİZLİ!

Tarçınsuyun kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülüyor ve son araştırmalar bu iddianın gerçek olabileceğini gösteriyor.

Tarçın suyu metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur ve yağ yakımını destekler. Bir çalışmada tarçının termojenezi (vücudun ısı üretimini) %20'ye kadar arttırdığı ve bu da daha fazla kalori yakmaya yardımcı olduğu bulundu.Tarçın ayrıca iştahı ve aşermeyi azalttığı ve sağlıksız gıdaların tüketimini kontrol etmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Son olarak tarçınlı su, yağların ve karbonhidratların sindirimine yardımcı olur ve bu besinlerin vücut yağı olarak depolanmasını engeller. Sağlıklı bir diyet ve egzersizle birleştirildiğinde tarçınlı su kilo vermenin etkili bir yoludur.

Tarçınlı su nasıl hazırlanır?

Bu içecek için tek ihtiyacınız olan biraz tarçın ve su.

Yapılışı

1 litre suyu tencereye alıp içerisine 6 adet çubuk tarçını ekleyip demlenmeye bırakın. Tarçın, aromasını ve rengini suya verdikten sonra tüketebilirsiniz. Dilerseniz içerisine karanfil veya limon da ekleyebilirsiniz. Günde 3 defa içmeniz önerilmektedir.

HER GÜN İÇİN

Tarçınlı su içmek, genel sağlığınızı iyileştirmenin ve aynı zamanda kilo vermenin harika bir yoludur. Günlük rutininize eklemeniz yeterlidir ve nasıl hissettiğinize siz bile şaşıracaksınız. Bu doğal içeceğin ne kadar faydalı olabileceğine inanamayacaksınız. Bu lezzetli içecek sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda günlük rutininize eklemeye değecek farklı bir dizi sağlık yararına da sahiptir.

TARÇINLI SU KİLO KAYBINA NASIL YARDIMCI OLUR?

Tarçınlı su, tükürük ve sindirim enzimlerinin üretimini uyararak sindirimi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Tarçın ayrıca yağlı yiyecekleri parçalayarak sindirimi kolaylaştırır.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle