TÜM ORGANLARI YENİLİYOR!

Hareketsiz bir yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve aşırı stres gibi faktörler, yaşamımızı olduğu kadar sağlığımızı da etkiliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Mayıs 2024 Cuma 11:58
63 Okunma
TÜM ORGANLARI YENİLİYOR!

Hareketsiz bir yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve aşırı stres gibi faktörler, yaşamımızı olduğu kadar sağlığımızı da etkiliyor.


 

Bu durumda, dikkat edebileceğimiz faktörlerin başında tükettiğimiz besinler geliyor. Elmalar, küresel olarak en yaygın tüketilen meyvedir.Tatlı kırmızı çeşitlerden, ekşi yeşil olanlara, herkes için bir elma bulunmaktadır.Genellikle turta, kurabiye, muffin, reçel, salata, yulaf ezmesi veya smoothie gibi tariflerde kullanılırlar.Ayrıca harika bir atıştırmalık olarak veya ceviz ezmesi ile dilimlenmiş olarak kullanılabilirler.

ELMANIN FAYDALARI
OLDUKÇA BESLEYİCİDİR
Elmalar, porsiyon başına çok sayıda besin sağlayan besin yoğun meyveler olarak kabul edilir.

Orta boy 200 gram (g) elma şu besinleri sunar:

Kalori: 104Karbonhidrat: 28 g
Lif: 5 gC vitamini: Günlük Değerin (%DV) %10'uBakır: %DV'nin %6'sıPotasyum: %DV'nin %5'i
K vitamini: %DV'nin %4'üAynı porsiyon ayrıca E, B1 ve B6 vitaminleri için DV'nin %2–5'ini de sağlar.Elmalar ayrıca önemli bir antioksidan grubu olan polifenollerin zengin bir kaynağıdır.Elmadan en çok faydayı elde etmek için kabuğu ile birlikte tüketin, çünkü kabuk yarısından fazla lif ve çoğu polifenol içerir.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR

Elmalar yüksek lif ve su içeriğine sahip olduklarından dolayı doyurucudur.Bir araştırmada, bütün elma tüketmenin eşit miktarda elma suyu tüketmekten daha fazla tokluk hissi yarattığı gösterilmiştir.Bu durum, bütün elmaların mide boşaltımını azaltması nedeniyle olabilir - yani mide boşaltım hızını azaltır.Ayrıca yapılan araştırmalar, elma tüketiminin Vücut Kitle İndeksi (VKİ) gibi kalp hastalığı için bir risk faktörü olan kilo ile ilişkili olarak önemli ölçüde azalabileceğini öne sürmektedir.İlginç bir şekilde, elma polifenollerinin anti-obezite etkileri olduğu da öne sürülmektedir.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Elmalar, kalp hastalığı riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
SaglıkOrganlarYENİLEME
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle