TÜM HASTALIKLARIN TARİFİ O HASTALIK

Akciğer kanserinden prostata tüm hastalıkların şifası! Bu tarifi haftada bir kez mutlaka tüketin…

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
14 Haziran 2023 Çarşamba 10:31
130 Okunma
TÜM HASTALIKLARIN TARİFİ O HASTALIK

Akciğer kanserinden prostata tüm hastalıkların şifası! Bu tarifi haftada bir kez mutlaka tüketin…

Mutfakların vazgeçilmezi, salatalardan ana yemeklere birçok tarifle sofralarda yer alan bir sebze, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla tüm bedeninizi dönüştürebilme gücüne sahip. İşte kanseri önlerken aynı anda diyabetle mücadele etmenizi sağlayan o mucize sebze ve hakkında tüm bilinmeyenler.

Bir porsiyon patlıcan, bir kişinin günlük lif, bakır, manganez, B-6 ve tiamin ihtiyacının en az %5'ini karşılayabilir. Ayrıca diğer vitamin ve mineralleri de içerir. Patlıcan, antioksidan görevi gören fenolik bileşiklerin kaynağıdır.

Antioksidanlar, vücudun serbest radikalleri (büyük miktarlarda biriktiklerinde hücrelere zarar verebilecek kararsız moleküller) ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Antioksidan içeren gıdalar çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Patlıcandaki antioksidanlar arasında nasunin, lutein ve zeaksantin dahil olmak üzere antosiyaninler bulunur.

Patlıcan, kalorisi ve yağı düşük, lifi yüksek sağlıklı bir sebzedir. Aynı zamanda C vitamini, potasyum ve manganez dahil olmak üzere iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Patlıcan, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok fayda sağlar:

Kilo kaybı: Patlıcan, tok hissetmenize yardımcı olabilecek, kilo vermeyi veya sağlıklı bir kiloyu korumayı kolaylaştırabilecek düşük kalorili bir besindir.

Kalp sağlığı: Patlıcan, her ikisi de kalp sağlığı için önemli olan iyi bir lif ve potasyum kaynağıdır. Lif, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur ve potasyum, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

Kanser önleme: Patlıcan, hücreleri hasardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir. Bazı araştırmalar, patlıcanın akciğer kanseri ve prostat kanseri gibi belirli kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Diyabet yönetimi: Patlıcan, kan şekeri düzeylerini düzenlemeye yardımcı olabilecek iyi bir lif kaynağıdır. Bu nedenle patlıcan, diyabetli veya diyabet geliştirme riski taşıyan kişiler için iyi bir seçimdir.

Patlıcan pek çok farklı şekilde tüketilebilir. Kızartılabilir, ızgara yapılabilir, kızartılabilir veya fırınlanabilir. Ayrıca çorbalarda, güveçlerde ve kızartmalarda kullanılabilir.

İşte patlıcan yemekleri için bazı fikirler:

Közlenmiş patlıcan: Fırını 200 derece C'ye (400 derece F) ısıtın. Patlıcanı 1 inç kalınlığında dilimler halinde kesin. Zeytinyağı ile fırçalayın ve tuz ve karabiber serpin. 20-25 dakika veya yumuşayana kadar kızartın.

Izgara patlıcan: Patlıcan dilimlerini zeytinyağı ile fırçalayın ve tuz ve karabiber ekleyin. Her tarafı 5-7 dakika veya yumuşayana kadar orta ateşte ızgara yapın.

Fırında patlıcan parmesan: Fırını 350 derece F'ye (175 derece C) ısıtın. Patlıcanı 1/2-inç kalınlığında dilimler halinde kesin. Zeytinyağı ile fırçalayın ve tuz ve karabiber serpin. Bir fırın tepsisine patlıcan dilimlerini dizin. Domates sosu, peynir ve Parmesan peyniri ile süsleyin. 20-25 dakika veya peynir eriyene ve köpürene kadar pişirin.

Patlıcan musakka: Bu geleneksel Yunan yemeği patlıcan, domates sosu ve beşamel sos ile yapılır. Lezzetli ve doyurucu bir yemektir.

Patlıcan, tadını birçok farklı şekilde çıkarabileceğiniz çok yönlü ve lezzetli bir sebzedir. Dengeli bir diyetin parçası olabilecek sağlıklı bir seçimdir.

Patlıcan dünyanın birçok yerinde popüler bir sebzedir, ancak özellikle aşağıdaki bölgelerde popülerdir:

Akdeniz Bölgesi: Patlıcan, Yunan, İtalyan ve Türk mutfağı da dahil olmak üzere birçok Akdeniz mutfağında temel bir bileşendir. Musakka, imam bayıldı, babagannuş gibi yemeklerde sıklıkla kullanılır.

Güneydoğu Asya: Patlıcan, pad thai, larb ve massaman curry gibi yemeklerde kullanıldığı Güneydoğu Asya'da da popülerdir.

Çin: Patlıcan tavada kızartılmış patlıcan, sarımsak soslu patlıcan ve kahverengi soslu patlıcan gibi yemeklerde kullanıldığı Çin'de popüler bir sebzedir.

Hindistan: Patlıcan, bhindi masala, baingan bharta ve patlıcanlı köri gibi yemeklerde kullanıldığı Hindistan'da da popülerdir.

Japonya: Patlıcan, patlıcan tempura, patlıcan suşi ve patlıcan miso çorbası gibi yemeklerde kullanıldığı Japonya'da da popülerdir.

Patlıcan, çeşitli yemeklerde kullanılabilen çok yönlü bir sebzedir. Her yaştan insanın severek tüketebileceği sağlıklı ve lezzetli bir seçimdir.

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/roza/galeri/saglik/akciger-kanserinden-prostata-tum-hastaliklarin-sifasi-bu-tarifi-haftada-bir-kez-mutlaka-tuketi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle