TEDAVİSİ YOK! İLK KEZ İNSANDAN İNSANA BULAŞTI...

Yetkililer "acil" tehdit diye sınıflandı, enfekte hastaların yaklaşık üçte biri 30 gün içinde öldü. İlaçlarla tedavi olmayan ölümcül enfeksiyon bakım evlerinde ve hastanelerde ilk defa yayılmaya başladı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Temmuz 2021 Pazartesi 11:06
656 Okunma
TEDAVİSİ YOK! İLK KEZ İNSANDAN İNSANA BULAŞTI...

Yetkililer "acil" tehdit diye sınıflandı, enfekte hastaların yaklaşık üçte biri 30 gün içinde öldü. İlaçlarla tedavi olmayan ölümcül enfeksiyon bakım evlerinde ve hastanelerde ilk defa yayılmaya başladı.

Sağlık yetkilileri, bilinen tüm tedavilere karşı dirençli ölümcül bir mantar enfeksiyonunu vakalarının bakım evlerinde ve hastanelerde ilk defa yayılmaya başladığını söyledi. Washington'daki bir bakımevinde ve Teksas eyaletine bağlı Dallas şehrindeki iki hastanede, ilk kez 2009'da Asya'da tanımlanan yeni bir mantar enfeksiyonu olan Candida auris salgınları bildirildi. Independent'tan Emily Goddard'ın yazdığına göre, vakalardan bazıları üç ana ilaç sınıfının hepsine karşı dayanıklıydı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) tıbbi yetkililerinden Dr. Meghan Lyman, "Direniş kümelenmelerini gerçekten ilk kez görmeye başladık" dedi. Bu, hastaların enfeksiyonu birbirlerinden kapabileceği anlamına geliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle