TATLI KRİZLERİNİN EN BÜYÜK ÇARESİ!

Sıklıkla yaşanan tatlı krizlerinden muzdaripseniz, aslında tek bir besinle tüm bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Kasım 2023 Pazartesi 11:24
90 Okunma
TATLI KRİZLERİNİN EN BÜYÜK ÇARESİ!

Sıklıkla yaşanan tatlı krizlerinden muzdaripseniz, aslında tek bir besinle tüm bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Beslenmenize ekleyeceğiniz bir besin, sadece bu krizleri bitirmekle kalmıyor, aynı zamanda vücudunuzdaki yağ ve kas dengesini de sağlayarak sağlıklı bir bedene kavuşmanıza da yardımcı oluyor.Muz, en sevilen meyvelerden biri olmasının yanı sıra aynı zamanda oldukça etkili bir beslenme destekçisi.İçeriğindeki faydalı lifler, B6 ve C vitamini, potasyum, magnezyum ve manganez sayesinde sağlığınızı hem vitaminler hem de mineraller yönünden destekleyebilir. Böylece sağlığınızı güçlendirirken aynı zamanda kilo vermenizi de kolaylaştırır.

DOĞAL BİR TATLANDIRICI

Kilo almaya neden olmasının yanı sıra, çalışmalar ilave şekerlerin kardiyovasküler hastalık, diyabet ve yüksek tansiyon riskinizi artırabileceğini gösteriyor.

EN İYİ LİF KAYNAKLARINDAN BİRİ

Lif, kilo vermede güçlü bir besin kaynağıdır ve muz da harika bir kaynaktır. USDA'ye göre bir orta boy muz 3 gramdan fazla lif içerir.

ŞİŞKİNLİĞİN DE ÇARESİ

Harvard Üniversitesi'ne göre muz, vücutta uygun sıvı dengesinin korunmasında çok önemli bir rol oynayan bir mineral olan potasyum açısından zengindir.Yani kendinizi biraz şişkin hissediyorsanız diyetinize muz eklemek, kilo verme hedeflerinizi desteklerken şişkinlikle mücadele etmenin lezzetli ve besleyici bir yolu olabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle