ŞİMŞEK GİBİ ÇAKAN AĞRILARA SON VERİYOR

Doğa, birçok formuyla ağrıları hafifletebilecek, baş ağrılarıyla mücadele etmeyi sağlayacak formüller sunabiliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
08 Eylül 2023 Cuma 09:43
278 Okunma
ŞİMŞEK GİBİ ÇAKAN AĞRILARA SON VERİYOR

Doğa, birçok formuyla ağrıları hafifletebilecek, baş ağrılarıyla mücadele etmeyi sağlayacak formüller sunabiliyor.

Bu noktada neler yapacağınızı bilmek, bu sorunla mücadelenizi de kolaylaştırabilir. 

ESANSİYEL YAĞLARI DENEYİN

Esansiyel yağlar, çeşitli bitkilerden elde edilen aromatik bileşikleri içeren oldukça konsantre sıvılardır. Pek çok terapötik faydası vardır ve çoğu zaman topikal (bölgesel) olarak kullanılırlar. Araştırmalar, nane, lavanta ve okaliptüs esansiyel yağlarının özellikle baş ağrınız olduğunda faydalı olduğunu gösteriyor.Sık sık baş ağrısı yaşıyorsanız, esansiyel yağları dağıtmayı, nane veya lavanta yağı gibi az miktarda esansiyel yağı jojoba gibi bir taşıyıcı yağla karıştırılmış olarak bileklerinize veya şakaklarınıza sürmeyi deneyin.

SOĞUK KOMPRES HAFİFLETİCİ ETKİ GÖSTEREBİLİR

Soğuk kompres kullanmak baş ağrısı semptomlarınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Boynunuza veya baş bölgenize soğuk veya donmuş kompres uygulamak iltihabı azaltır, sinir iletimini yavaşlatır ve kan damarlarını daraltır; bunların tümü baş ağrısı ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.

ZENCEFİL VE LİMON SUYU KARIŞIMI

Zencefilin başınızdaki kan damarlarındaki iltihabı azaltmaya yardımcı olarak rahatlama sağladığı bilinmektedir. Baş ağrısını önlemek için zencefil tüketebilirsiniz. Eşit miktarda zencefil suyu ve limon suyunu karıştırın ve günde iki kez için. Bunun yanı sıra zencefil tozunu veya ham zencefili suda kaynatın ve buharını soluyun.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
SaglıkBaşAğrısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle