SAKIN ERTESİ GÜN YERİM DEMEYİN!

Sevilen bir yemeğin tadını çıkardıktan sonra, çoğu insan kalan yemeği saklayarak ertesi gün de yemeyi planlar.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
22 Nisan 2024 Pazartesi 12:06
52 Okunma
SAKIN ERTESİ GÜN YERİM DEMEYİN!

Sevilen bir yemeğin tadını çıkardıktan sonra, çoğu insan kalan yemeği saklayarak ertesi gün de yemeyi planlar.

İlk öğününüzün ardından ertesi güne kaldığında, yemek ise düşündüğünüz kadar masum olmayabilir. Gıda zehirlenmesi, tahmin ettiğiniz kadar yaygın olmayabilir. Özellikle uygun şekilde depolanmayan ve ertesi güne kalan yemekler, birçok tehlikeyi içerir. Bazı yiyecekler, uygun koşullarda muhafaza edildiğinde herhangi bir risk taşımadığı düşünülse de ertesi gün tüketilmemesi gereken bazı sonuçlar doğurabilir. Sonuç olarak, neleri ve neden yiyemeyeceğinizi bilmeniz çok önemlidir. "Yeniden yerim" dememeniz gereken yiyecekler bazları...

PİZZA

En iyi seçeneklerden biri olan pizza, ertesi güne kaldığında soğuduğunda lezzetini kaybetmese de çok tehlikeli olabilir. Örneğin, gıda kaynaklı hastalıkları önlemek için pizzayı iki saatten fazla bekletmemek gerekiyor.Kalan pizzayı tüketmek için hemen "hava almayan" bir kabın içine koymalısınız. Bu şekilde muhafaza edilirse, pizza soğuduktan sonra birkaç gün boyunca tüketilebilir. Bu pizzayı iki gün sonra yemeniz tehlikelidir.

DENİZ ÜRÜNLERİ

Doğru yöntemle piştiğinde deniz ürünleri sağlık açısından faydalı olsa da ısıtıldığında oldukça tehlikeli olabilir. Örneğin, tadı ve tadı kaybolabilir. Ayrıca pişmiş deniz ürünlerini dört günden daha uzun süre muhafaza etmek, bakterilerin çoğalmasına ve oldukça tehlikeli bir enfeksiyona yol açmasına neden olabilir. Ayrıca, deniz ürünlerini oda sıcaklığında iki saatten fazla bekletmemek gerekiyor.

ISPANAK

Bir tür süper gıda olarak sınıflandırılan ıspanak, göz, kemikler, saç, cilt ve hatta kalp için hayati önem taşır. Yine de mikrodalgada ıspanağı ısıtmamaya dikkat edin. Bu yüksek nitrat içeren yeşil yapraklı sebze, tekrar ısıtıldığında tehlikeli hale gelebilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle