SABAH KALKTIĞINIZDA GRİPTEN ESER KALMIYOR!

Bazı tarifler, yüzlerce yıldır doğal şifa kaynağı olarak kendisine sofralarımızda yer bulurken aynı zamanda tüm vücudunuzu yenileyebilme gücüne sahiptir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
21 Eylül 2023 Perşembe 12:02
148 Okunma
SABAH KALKTIĞINIZDA GRİPTEN ESER KALMIYOR!

Bazı tarifler, yüzlerce yıldır doğal şifa kaynağı olarak kendisine sofralarımızda yer bulurken aynı zamanda tüm vücudunuzu yenileyebilme gücüne sahiptir.

Tavuk suyu, özellikle antioksidan etkisi ile tüm vücudunuzdaki zararlı etkenleri ortadan kaldırabilir. Fakat zerdeçalın faydalarıyla birleşen bu etki çok daha üst bir düzeye çıkarak kronik ağrılardan, halsizliğe birçok soruna fayda olabilir. 

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREBİLİR

Zerdeçal, tavuk suyu çorbasına eklendiğinde güçlü bir anti-inflamatuar etki göstererek birçok hastalığa karşı koruyucu bir kalkana dönüşebilir. Her ikisinin faydasını da en iyi şekilde alabileceğiniz bu karışım sayesinde etkili bir iyileşme sürecine adım atabilirsiniz. Bağışıklık hücrelerinin işlevini artırabilen bu tarif, enfeksiyonlarla da savaşmanızı sağlayabilir.

KOLAJEN DESTEĞİ SUNARAK YAŞLANMAYA KARŞI ETKİLİDİR

Tavuk suyunun aynı zamanda kemiğiyle birlikte pişirilmesi; tip II kolajen alımınızı da artırabilir. Bu sayede en kaliteli kolajen kaynaklarından birine erişerek eklemlerinize, cildinize faydalı içerikleri bir arada tüketebilirsiniz. İçeriğindeki glukozamin, kondroitin ve hyaluronik asit gibi vücudu yenileme gücüne sahip bileşikler sayesinde yaşlanmayla mücadele etmeyi de mümkün kılar.

BAĞIRSAK FLORASINI DÜZENLEYEBİLİR

Bağırsak destekleyici bileşiklere de sahip olan bu çorba, aynı zamanda sindirim sistemini de iyileştirebilir. Bağırsak florasını dengeleyecek bir yapıya sahip olması sayesinde içten dışa doğru tüm vücudu yenileyebilir. Böylece kabızlık, hazımsızlık gibi sindirim sorunlarıyla da daha az karşılaşmanızı sağlar.

SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI ETKİLİ

Soğuk algınlığına karşı da en etkili ilaçlardan biri olan tavuk çorbası; zerdeçalla bir araya geldiğinde etkili bir antioksidan desteği sunar. Grip semptomlarını hafifletebilecek bir etki sunan bu tarif, halsizliği, boğaz ağrısını ve burun tıkanıklığın hafifletmeye yardımcı olabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle