ORGANLARI BİTİRİP DİŞLERİ ÇÜRÜTÜYOR!

Her gün severek tükettiğimiz bazı besinler aslında sağlığımız için büyük risk oluşturuyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
05 Mart 2024 Salı 12:30
193 Okunma
ORGANLARI BİTİRİP DİŞLERİ ÇÜRÜTÜYOR!

Her gün severek tükettiğimiz bazı besinler aslında sağlığımız için büyük risk oluşturuyor.

Farkında bile değilken, faydalı sanarak bir araya getirdiğimiz o ikili, vücut sağlığımızı yerle bir edip hastalıklara davetiye çıkarıyor.Her sabah kahvaltı sofrasında klasik olarak tüketilen belli başlı içecekler bulunuyor. Bunlardan biri olan çay, özellikle içerisinde doğal tatlandırıcılar katılarak tüketilebiliyor. Bu şekilde çok daha besleyici, faydalı ve sağlıklı olduğuna inanılan çay aslında vücudumuzu içten içe çürütüyor.Çay, dünya genelinde yaygın olarak tüketilen sağlıklı içeceklerden biri olarak biliniyor. Hem lezzeti hem de içeriğiyle pek çok kişi tarafından tercih edilen bu mucize içecek, lezzeti ile de dikkat çekiyor. Sevilen bir diğer besin kaynağı olan bal, pek çok kez çay ile bir arada tüketilebiliyor. Çayın içerisine bal eklemek bazı sağlık risklerini beraberinde getiriyor. İşte çaya bal katmanın potansiyel zararları!

KAN ŞEKERİNİ ANİDEN YÜKSELTİYOR 

Balın doğal olarak yüksek bir şeker içeriği bulunuyor. Çaya bal katmak, çayın içeriğine ekstra şeker eklenmesi anlamına geliyor. Bu da kan şekerinin ani bir şekilde yükselmesine neden oluyor. Özellikle diyabet hastaları için kan şekeri kontrolünü zorlaştırabilen bu durum çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İçten içe organların çürümesine ve zarar görmesine neden olan bu durumu önlemek için ayrı ayrı tüketildiğinde faydalı olan bu besinleri birleştirmemeye özen göstermek gerekiyor.

DİŞLERİ BİTİRİYOR 

Bal, içerdiği şekerler nedeniyle diş çürümelerine yol açabiliyor. Çayın içerisine eklenen bal, diş minesini zayıflatarak çürük oluşumunu artırabiliyor. Özellikle düzenli olarak bal eklenen çayın tüketilmesi, diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Çay, dişin sarı renk almasına neden olurken bal yüksek şeker oranı nedeniyle çürümeye yol açıyor. Bu sayede hem beyaz gülüşlere hem de sağlıklı dişlere elveda deniliyor.

KİLO ARTIŞINA VE OBEZİTEYE DAVETİYE ÇIKARTIYOR 

Çaya bal eklemek, ekstra kalori alımına neden olabiliyor. Bal, enerji içeriği yoğun bir besin olduğu için fazla miktarda tüketilmesi kilo artışına yol açabiliyor. Özellikle çayı şeker yerine bal ile tatlandırmak, kilo kontrolü açısından dezavantajlara neden olarak obezite riskini artırabiliyor.Kilo vermek, bölgesel yağları eritmek isteyenlerin çeşitli bitkisel çayları tükettiği görülebiliyor. Bu bitkisel çayları da bal ile tatlandırdığında doğal ve doğru bir şey yaptığını düşünenler aslında sağlıkları için en büyük tehlikeyi oluşturuyor.

ALERJİYE SEBEP OLABİLİYOR 

Bazı insanlar bal gibi arı ürünlerine karşı alerjik reaksiyonlar gösterebiliyor. Çaya bal eklemek, balın içerdiği alerjenlerin çaya geçmesine neden olabiliyor ve alerjik reaksiyon riskini artırıyor. Bu alerjik etkiler dilde uyuşma, yutkunmada zorlanma ve dudak, boğaz şişmesi şekillerinde görülebiliyor. Aynı zamanda cilt döküntüleri, kaşıntı, hatta nefes darlığı gibi ciddi sağlık sorunları da alerjik etkilere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor.

BESİN DEĞERLERİNİ DÜŞÜRÜYOR 

Bal, çayın içeriğinde bulunan antioksidanların etkisini azaltabiliyor. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak vücudu hastalıklara karşı koruyor. Ancak, balın içerdiği şeker ve diğer bileşenler, çayın antioksidanlarının etkisini azaltabiliyor, bu da sağlık faydalarının azalmasına neden olabiliyor.Çaya bal eklemenin bazı potansiyel sağlık riskleri bulunuyor. Düzenli olarak çay tüketen ve sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyen kişilerin, şeker yerine daha az kalorili veya kalorisiz alternatiflerle çaylarını tatlandırmaları daha uygun olabiliyor. Bu noktada balın tüketimiyle ilgili ise sağlık durumunuzu veya alerjilerinizi göz önünde bulundurarak karar vermeniz önem taşıyor.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle