ÖKSÜRÜĞÜ BIÇAK GİBİ KESİYOR

Öksürüğü bıçak gibi kesen tahin, düzenli tüketildiğinde vücuttaki tüm iltihabı atıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Ocak 2024 Pazartesi 11:12
208 Okunma
ÖKSÜRÜĞÜ BIÇAK GİBİ KESİYOR

Öksürüğü bıçak gibi kesen tahin, düzenli tüketildiğinde vücuttaki tüm iltihabı atıyor.

Uzmanlar, tahinin tüketildiği andan itibaren bağışıklık hücrelerini artırdığını belirtiyor. E,C ve B grubu vitaminleri açısından oldukça zengin olan tahin, güçlü bir protein kaynağıdır. Tahinde bol miktarda, lif, sağlıklı yağ, vitamin ve mineral bulunuyor. Protein ve kalsiyum bakımından zengin olan tahin, vücuttaki mikrobun tamamını atıyor. Vücut yaralarının iyileşmesini sağlayan tahin, damardaki tıkanmaların önüne geçiyor. Tahin, soğuk algınlığına karşı birebir fayda sağlıyor. Düzenli tüketildiğinde, vücuttaki iltihabın atılmasını sağlıyor. Günde 1 kaşık tüketilen tahin, boğaz enfeksiyonuna karşı fayda sağlıyor ve öksürüğü geçiriyor.

Tahin, tüketildiği andan itibaren bağışıklık hücrelerini artırıyor ve bu sayede bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kansere karşı koruyan tahin, en güçlü kansersavar olarak biliniyor.Tahin, oleik asit bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olmasıyla biliniyor bu sayede kalp sağlığını destekliyor. Tahin, kolesterol seviyesinin düşmesini sağlıyor ve kan basınsının kontrol altında tutulmasına yardım ediyor.Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan tahin, kemik sağlığını koruyor ve güçlendiriyor. Özellikle, çocukluk döneminde bol bol tahin tüketilmesi kemik gelişiminin daha sağlıklı olmasını sağlıyor.Demir bakımından zengin olan tahin, demir eksikliği anemisini önlüyor. Demir, vücuttaki oksijenin taşınması ve enerji üretimi için önemli işlevleri yerine getirir.Antioksidan açısından zengin olan tahin, serbest radikallerle savaşarak hücrelerin oksidatif stresten korunmasını sağlar.Bu durum genel sağlığı korur ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.Tahin, lif içeriği yüksek bir besindir. Lif, sindirim sistemi sağlığını destekler, sindirim sürecini düzenler ve kabızlık gibi sorunları önleyebilir.Tahin, içerdiği sağlıklı yağlar ve protein sayesinde enerji verici bir besindir. Yorgunlukla mücadele etmeye ve enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir.Tahin, vücuda alınan ağır kimyasalları uzaklaştırır toksinleri kolay bir şekilde atar.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğrucu 2024-01-30 09:42:42

Sabah akşam tahin yesek yırttık demektir.

banner22

resim yükleresim yükle