MÜKEMMEL VÜCUDUN SIRRI BU BESİNDE

Metabolizmanızı hızlandırmak , kalori yakmak ve kas oranını artırmak için daha fazla protein almak çok önemlidir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Nisan 2024 Perşembe 11:11
63 Okunma
MÜKEMMEL VÜCUDUN SIRRI BU BESİNDE

Metabolizmanızı hızlandırmak , kalori yakmak ve kas oranını artırmak için daha fazla protein almak çok önemlidir.


 

Ancak bu durum, sadece görünüşle ilgili değildir; aynı zamanda diyabet, kalp krizi ve daha fazlası gibi hepsi bilimsel olarak diyet kalitesiyle bağlantılı olan ciddi rahatsızlıkların önlenmesini de sağlar. 

YÜKSEK PROTEİNLİ "SÜPER GIDALARIN" GÜCÜ

Protein, organ sağlığı, doku oluşumu ve kas onarımındaki rolü nedeniyle süper gıdaların önemli bir bileşeni olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda kemik, deri, kas ve kıkırdak oluşumunda da önemli bir temel unsur olarak kabul edilir.

TOFU

Tofu, bitki bazlı yiyenler için mükemmel olan yüksek proteinli bir süper gıdadır ve porsiyon başına 9 gram protein sağlamasının yanı sıra, aynı zamanda tam bir protein olarak da kabul edilir. Vücudunuzun kendi başına üretemeyeceği dokuz temel amino asidin tamamını sağlar. Sadece protein açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda bir porsiyon tofu günlük kalsiyum ve manganez değerinizin yaklaşık %50'sini, ayrıca orta miktarda selenyum, demir, çinko ve A vitamini içerir.

SÜZME PEYNİR

Beslenme uzmanı Amanda Sauceda, süzme peynirin protein gücü yüksek bir süper gıda olduğuna vurgu yaptı. Süzme peynir, doğal olarak protein bakımından zengin olmasının yanı sıra canlı ve aktif maya içermesi sayesinde bağırsaklara fayda sağlayabilecek probiyotikler de almayı mümkün kılıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle