KOLESTEROLÜ TAMAMEN BİTİRİYOR

Vücuttaki kötü kolesterol dengesi azaltılmadığında, kalp hastalıklarından damar tıkanıklığına kadar birçok hastalığa kapı aralanmış olur.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
07 Ekim 2023 Cumartesi 11:19
162 Okunma
KOLESTEROLÜ TAMAMEN BİTİRİYOR

Vücuttaki kötü kolesterol dengesi azaltılmadığında, kalp hastalıklarından damar tıkanıklığına kadar birçok hastalığa kapı aralanmış olur.

Uzmanlar, kötü kolesterolün inme riskini artırdığını bu nedenle ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorunu olduğunu belirtiyor. Kötü kolesterolün düşürülmesi için bazı besinlerin şifalı gücünden faydalanmak gerekiyor. 

YULAF:

Beta-glukan içeren bir tür lif içeren yulaf, kolesterol seviyesini düşürmede en etkili besinlerden biridir. Sabah kahvaltıda bir kase yulaf tükettiğinizde kolesterol dengenizde düzelme meydana gelecektir.

ZEYTİNYAĞI:

En sağlıklı yağlardan biri olan zeytinyağı, kolesterol seviyesini düşürüyor. Aç karna tüketeceğiniz bir tatlı kaşığı zeytinyağı, sindirim sistemini rahatlatıyor, diyabeti önlüyor.

CEVİZ:

Omega-3 bakımından oldukça zengin olan ceviz, antioksidan bakımından güçlü bir kaynaktır. Düzenli tüketildiğinde vücuttaki kötü kolesterol düzeyini düşürür.

YER FISTIĞI:

Güçlü bir protein kaynağı olan yer fıstığı, doymamış yağ ve lif içeriyor. Bir kaşık şekersiz fıstık ezmesi tükettiğinizde hem tokluk hissini artırıyor hem vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri sağlıyor.

YEŞİL ÇAY:

Yaşlanmayı geciktiren, kanseri önleyen ve diyabete şifa olan yeşil çay, kolesterol seviyesini de dengeliyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle