KANSERİN İLK BELİRTİSİ

Çağın en korkulan hastalıklarının başında gelen kanser, ilk belirtisini genellikle teşhisten çok önce veriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
27 Eylül 2023 Çarşamba 10:20
203 Okunma
KANSERİN İLK BELİRTİSİ

Çağın en korkulan hastalıklarının başında gelen kanser, ilk belirtisini genellikle teşhisten çok önce veriyor.

Mide yanması, soğuk algınlığı veya basit bir halsizlik sanılarak ihmal edilen belirtiler bazı durumlarda kanserin habercisi oluyor. Uzmanlar, özellikle vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan sebepsiz ağrılara eşlik eden geçmeyen mide yanmasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

İSTENMEYEN KİLO KAYBI:

Aniden ve açıklanamayan bir şekilde yaşanan kilo kaybı, kanserin belirtileri arasındadır. Ani iştah kaybı veya tam tersi sürekli yaşanan açlık hissi kanserin belirtileri arasındadır.

YORGUNLUK VE HALSİZLİK:

Sürekli yorgun hissetme, halsizlik ve enerji eksikliği gibi belirtiler kanserin işareti olabilir. Gün içinde sebepsiz yere aniden yoruluyorsanız, geçmeyen halsizliğiniz varsa ve sürekli hasta gibi hissediyorsanız ihmal etmeden bir uzmana danışmalısınız.

AĞRI:

Kanser, genellikle vücudun çeşitli bölgelerinde ağrıya neden olabilir. Bu ağrının oluştuğu bölge, kanser türüne göre değişir. Özellikle ilerlemiş evrelerde, ağrı daha belirgin hissedilir.

CİLT DEĞİŞİKLİKLERİ:

Ciltte renk değişiklikleri, lezyonlar, kabarıklıklar veya yaralar olabilir. Geçmeyen yaralar, vücutta aniden ortaya çıkan benler cilt kanseri habercisi olabilir.

İDRAR VE DIŞKI DEĞİŞİKLİKLERİ:

İdrar renginde veya dışkıda değişiklikler, idrar yaparken ağrı veya zorlanma gibi belirtiler kanserin bölgelerine bağlı olarak ortaya çıkabilir.

SOLUNUM SORUNLARI:

Kanser, akciğerlerde veya solunum yollarında sorunlara yol açabilir, bu da öksürük, nefes darlığı veya kanlı balgam gibi belirtilere neden olabilir.

SES KISIKLIĞI:

Gırtlak kanseri gibi bazı kanser türleri, ses kısıklığına neden olabilir.

MİDE YANMASI:

Özellikle mide veya yemek borusu kanseri gibi sindirim sistemi kanserleri, ilerleyen evrelerinde mide yanması gibi belirtilere yol açabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
KanserBelirtilerDİKKAT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle