KANSERİN HABERCİSİ

Uykuya dalarken yaşanan bu durum kanserin habercisi! Uzmanlar "hafife almayın" diyor…

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
15 Haziran 2023 Perşembe 11:00
326 Okunma
KANSERİN HABERCİSİ

Uykuya dalarken yaşanan bu durum kanserin habercisi! Uzmanlar "hafife almayın" diyor…

Kanser erken evrelerinde fark edilip hızlıca tedavi sürecine başlanırsa kişinin sağlığına kavuşma ihtimali misliyle artıyor. Nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek ve belirtileri önceden fark etmek o nedenle çok önemlidir. Birçok kişi bu hastalığı kanama ya da yumru gibi hoş olmayan belirtilerle anlasa da daha erken ve hafif göstergelerin bilincinde olmak çok önemlidir.

Dr. Deborah Lee, ağrının geceleri ortaya çıkabilecek en yaygın kanser semptomlarından biri olduğunu söylüyor.

Aslında Cancer Research UK , tüm kanser hastalarının yaklaşık yüzde 38'inin uyumaya çalışırken orta ila şiddetli ağrı yaşayacağını belirtiyor.

Dr. Lee, ağrının diğer birçok hastalık ve durumun sonucu olabileceğiniden nedenini bilmenin önemli olduğunu, ancak ağrının kişide kanser olduğuna dair bir fikir oluşmasına yardımcı olabilecek bir işaret olduğunu açıkladı.

Dr. Lee, "Ağrının diğer birçok hastalık ve durum sonucunda da olabileceğini belirtmek önemlidir" diyor. Ancak ağrının kansere işaret eden olarak tanımlanmasına yardımcı olabilecek bazı anlatı işaretleri olduğunu açıkladı.

"Ağrının kansere bağlı olabileceğinin işaretlerinden biri, geceleri daha da kötüleşen ağrının yanı sıra travma ile ilgili olmayan ağrıdır."

"İştah kaybı, kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik, mide bulantısı ve kusma veya ateş gibi başka belirtiler olabilir."

Doktor, kanser ağrısının geceleri daha kötü olabilmesinin ana nedenlerinden açıklamaya devam etti.

Bu süre zarfında kanser daha hızlı büyüdüğünden, zayıflatıcı semptomların genellikle geç ortaya çıkmasının nedeni budur.

Dr. Lee, "Yattığınızda, bu durum tümörün ve çevre dokuların ağırlık dağılımını değiştirerek potansiyel olarak ağrıya neden olur" dedi.

Hastalara, vücudun herhangi bir yerinde üç hafta veya daha uzun süredir devam eden açıklanamayan ağrıları olması durumunda en kısa sürede doktorlarını görmelerini tavsiye etti.

"Ağrınızın masum bir açıklaması olabilir, ancak uygun bir değerlendirmeyle emin olmanız önemlidir" diye ekledi.

KANSERİN BELİRTİLERİ

Kanserin belirtileri, kanserin türüne ve yaygınlığına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ancak bazı yaygın kanser belirtileri şunları içerebilir:

İstenmeyen kilo kaybı: Aniden kilo vermek veya kilo kaybetmek kanserin belirtisi olabilir.

Aşırı yorgunluk: Sürekli yorgun hissetmek ve enerji eksikliği yaşamak kanser belirtisi kabul edilmektedir.

İştah kaybı: Aniden iştahın kesilmesi veya hiçbir neden olmadan yemek yemek istememek kanserin belirtilerinden biridir.

Şişkinlik veya karında dolgunluk hissi: Karında şişkinlik, dolgunluk veya hazımsızlık hissi kanserin belirtisi olabilir, özellikle sindirim sistemi kanserlerinde bu durum gözlenmektedir.

Ağrı: Kronik veya sürekli devam eden ağrı, kanser belirtisi olabilir. Özellikle kemik kanseri veya ilerlemiş evre kanserlerde ağrı sık görülür.

Deri değişiklikleri: Ciltte yeni oluşan benler, kabarcıklar, renk değişiklikleri veya yaralar kanserin belirtileri olabilir.

İltihaplanma veya yara iyileşme sorunları: İltihaplanmış veya iyileşmeyen yaralar, kanserin belirtisi olabilir. Özellikle ağız, cilt veya meme kanserlerinde görülebilir.

Şiddetli öksürük veya ses değişiklikleri: Uzun süreli öksürük, nefes darlığı veya ses kısıklığı kanserin belirtisi olabilir, özellikle akciğer kanseri gibi solunum yollarıyla ilgili kanserlerde görülmektedir.

Bu belirtiler kanserin genel belirtileridir ve herhangi bir kanser türünde görülebilirler. Ancak bu belirtiler aynı zamanda başka sağlık sorunlarının da belirtisi olabilir, bu nedenle bir doktora başvurmak önemlidir. Bir doktor, belirtileri değerlendirerek gerekli tetkikleri yapacak ve doğru teşhisi koyabilecektir.

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/roza/saglik/uykuya-dalarken-yasanan-bu-durum-kanserin-habercisi-uzmanlar-hafife-almayin-diyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle