KANSERE YAKALANMA İHTİMALİNİ YÜZDE 79 AZALTIYOR!

Kanser, insan yaşamına tehdit olan hastalıklar arasında yerini alır.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
08 Kasım 2023 Çarşamba 10:45
88 Okunma
KANSERE YAKALANMA İHTİMALİNİ YÜZDE 79 AZALTIYOR!

Kanser, insan yaşamına tehdit olan hastalıklar arasında yerini alır.

Bu hastalığa karşı alınabilecek önlemler sayesinde hastalık meydana gelmeden önce kanserle mücadele edebilmek mümkün. Stres kontrolü, hareketli bir yaşamın yanı sıra sağlıklı beslenme de bu durumda önemli bir rol oynar. Bazı besinleri daha sık tüketerek kansere karşı koruma sağlayabilirsiniz. Yapılan çalışmalar, kansere yakalanma ihtimalini %79 oranında azaltan besini ortaya çıkardı. Bu besini tüketen kişilerde kolorektal kanser ihtimali azalıyor tümör hücrelerinin artması engelleniyor. Kanser, hücrelerin kontrolsüz ve anormal olarak büyüyüp vücuttaki dokulara zarar vermesiyle meydana gelen hastalık grubuna denir. Pek çok kanser türü yer alır ve vücudun işleyişini olumsuz bir biçimde etkileyebilirler. Kanseri ortadan kaldıran şifalı besinler ne yazık ki yok ancak bazı faydalı besinler sayesinde önlenmesini sağlayabilirsiniz.

MAYDANOZ

Maydanozun içeriğinde yer alan maddeler kanserle mücadele eder. İçeriğinde yer alan bitki bileşikleri, antikanser etkili sağlayabilir. İçeriğinde yer alan C vitamini, antioksidanlar ve flavonoidler sayesinde kansere neden olabilen oksidatif stresi azaltabilir. Böylece kanser riskini düşürür.

DEREOTU

Dereotu; antioksidan bakımından zengin bir besindir, A vitamini, C vitamini, magnezyum bulundurur. Bu sayede kansere karşı koruma sağlayabilir.

BROKOLİ

Brokoli, antioksidan ve antikanserojen özellikler bulunur. Bu sayede kanser riskinin azalmasını sağlar.

MANDALİNA

Serbest radikaller; kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıkların gelişmesinde etkilidir. Mandalinanın içeriğinde yer alan antioksidanlar ise serbest radikallerin birikerek yol açtığı olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak vücudun korunmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde kanseri önleyen etkisi bulunur.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle