KANSER HÜCRELERİNE DUVAR ÖREN O BESİN!

Kanser, tüm dünyadaki ölümcül hastalıklardan biri olarak halk sağlığı sorunlarının başında geliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
24 Ekim 2023 Salı 10:47
210 Okunma
KANSER HÜCRELERİNE DUVAR ÖREN O BESİN!

Kanser, tüm dünyadaki ölümcül hastalıklardan biri olarak halk sağlığı sorunlarının başında geliyor.

Genetik yapı, çevresel faktörler gibi birçok etkene dayalı olarak ortaya çıksa da, kişilerin rutinlerinde değiştirdiği birkaç ayrıntı sayesinde kansere karşı oldukça önemli düzeyde koruyuculuk elde edilebilir. Özellikle beslenme sisteminde yapılan değişiklikler, kansere karşı önemli düzeyde koruyuculuk sağlayabilir.Pek çok faktör etkili olsa da, kötü yaşam tarzı kararları kanser yol açabilecek en önemli faktörlerden biri. Bu nedenle sağlıklı bir beslenme süreci, koruma sağlayabilen noktalar arasında yer alıyor. Dr. Sunni Patel, kansere karşı koruyucu olabilecek oldukça önemli besinleri paylaştı.

TURPGİLLER

Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası ve lahana gibi sebzeler, kanserle mücadele özelliklerine sahip olabilecek "sülforafan" adlı fitokimyasallar yönünden zengindir.Ayrıca Dr. Patel'e göre aynı zamanda sindirime ve sağlıklı kilo aralığının korunmasına yardımcı olan bu besinler, bağırsak kanseri riskini azaltabilen bir lif kaynağıdır.Öğünlerinizde brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, karalahana gibi sebzelere düzenli olarak yer vermek, yaklaşık küçük bir avuç (80 gram) yemenin bile büyük farklar oluşturabileceği belirtiliyor.

ORMAN MEYVELERİ

Antioksidanlar yönünden oldukça zengin olan ahududu, yaban mersini, çilek, böğürtlen gibi orman meyveleri, lezzetlerinin yanı sıra kansere karşı da koruyucu bir etki sunar.Dr. Patel, serbest radikal adı verilen ve DNA'ya zarar verebilen, kanser riskini artırabilecek zararlı molekülleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceklerini belirtti.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Hemen her konuda şifalı etkilerinden sıklıkla bahsedilen yeşil yapraklı sebzeler, vitamin ve mineral açısından da zengin etkiler sunuyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle