KAN ŞEKERİNİ SABİTLİYOR!

Diyabet, vücudun insülin hormonunu etkili bir şekilde üretememesi veya kullanamaması sonucu ortaya çıkan bir metabolik bozukluktur.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Ocak 2024 Salı 11:38
267 Okunma
KAN ŞEKERİNİ SABİTLİYOR!

Diyabet, vücudun insülin hormonunu etkili bir şekilde üretememesi veya kullanamaması sonucu ortaya çıkan bir metabolik bozukluktur.

Bu durum, kan şekerinin normalden yüksek seviyelerde seyretmesine neden olur. İnsülin, pankreas tarafından üretilen bir hormondur ve glukozun hücrelere girişini sağlayarak enerji üretimini düzenler. Diyabetin temelinde, insülinin yetersiz üretimi (Tip 1 diyabet) veya hücrelerin insüline duyarsızlığı (Tip 2 diyabet) yer alabilir. Diyabet, uzun vadede ciddi komplikasyonlara yol açabilir, bu nedenle kontrol altında tutulması oldukça önemlidir.

Kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmak isteyen veya diyabeti olan bireyler için yoğurt güzel bir yiyecek seçeneğidir. Yoğurt, protein, kalsiyum ve sağlıklı yağlar gibi besin maddeleri içerir, ancak içerisine ekleyeceğiniz bir madde ile diyabete karşı etkisi katbekat artabiliyor.Yoğurdun içerisine ekleyip tüketeceğiniz bir porsiyon darını faydaları saymakla bitmiyor.Darı, kan şekerinizi ve kolesterol seviyenizi düşürmeye yardımcı olmak da dahil olmak üzere birçok fayda sağlar. Ayrıca glutensizdirler, dolayısıyla çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti olan kişiler de bunlardan yararlanabilir.Darı, yaygın olarak çimen ailesi olarak bilinen Poaceae familyasına ait bir grup tahıl tanesidir. Afrika ve Asya'daki ülkelerde yaygın olarak tüketilmektedir. Bir tohum gibi görünse de darının besin profili sorgum ve diğer tahıllarınkine benzer.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
YoğurtKanşekeriSabitliyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle