İÇER İÇMEZ DAMALARI TERTEMİZ YAPIYOR!

Kolesterol, vücudun hücre ve hormon yapımında kullandığı mumsu bir maddedir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Ağustos 2023 Çarşamba 11:59
196 Okunma
İÇER İÇMEZ DAMALARI TERTEMİZ YAPIYOR!

Kolesterol, vücudun hücre ve hormon yapımında kullandığı mumsu bir maddedir.

Yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) ve düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL), iki farklı kolesterol türüdür. Kolesterol seviyeleri sağlıksız olduğunda felç veya kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunları riskini artırır. Bu nedenle beslenme sisteminizde yapacağınız değişiklikler, kolesterol düzeyinizi de büyük oranda değiştirebilir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, "kötü" LDL ve toplam kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olduğu düşünülen kateşinler ve diğer antioksidan bileşikler yönünden zengindir.

SOYA SÜTÜ

Soyanın doymuş yağ oranı düşüktür. Kremayı veya yüksek yağlı süt ürünlerini soya sütü ile değiştirmek, kolesterol seviyelerini azaltmaya veya yönetmeye yardımcı olabilir.

ORMAN MEYVELERİ

Birçok meyve antioksidan ve lif açısından zengindir ve bu sayede kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Özellikle orman meyveleri, güçlü bir antioksidan madde olan antosiyaninler ile kolesterol seviyelerinin iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Orman meyveleri, ayrıca kalori ve yağ bakımından da düşüktür.

BİTKİ SÜTÜ SMOOTHIELERİ

Birçok bitki bazlı süt türü, kolesterol seviyelerini düşürmeye veya kontrol etmeye yardımcı olabilecek bileşenler içerir. Soya sütü veya yulaf sütü kullanarak uygun bir smoothie bazı hazırlayabilirsiniz.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
SaglıkBitkiKolesterol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle