İÇ ORGANLARI 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR

Onlarca şifası bulunan kırmızı pancar, haftada en az bir kez tüketildiğinde iç organların yaşlanmasını durduruyor, hücre hasarını önlüyor ve bağışıklığı güçlendiriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Ekim 2023 Çarşamba 11:03
140 Okunma
İÇ ORGANLARI 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR

Onlarca şifası bulunan kırmızı pancar, haftada en az bir kez tüketildiğinde organların yaşlanmasını durduruyor, hücre hasarını önlüyor ve bağışıklığı güçlendiriyor.

Uzmanlar, kırmızı pancarın adeta doğal ilaç görevi gördüğünü belirtiyor. Sporcuların vazgeçilmez besini olan kırmızı pancar, sayısız faydasıyla birçok hastalığa şifa oluyor. 

KAN BASINCINI DÜŞÜRÜYOR

Pancarın içinde bulunan nitrat, vücutta nitrik okside dönüşür ve kan damarlarını genişletir. Kan basıncını düşüren pancar, yüksek tansiyonu düşürmeyi sağlar. Kırmızı pancar, ortalama dört gram diyet posası içeriyor bu sayede bağırsak sağlığını koruyor. İkinci beyin olarak adlandırılan bağırsaklar, güçlendiğinde tüm iç organların işleyişi daha sağlıklı hale geliyor. Haftada en az bir kez pancar tüketildiğinde iç organların yaşlanmasını önlüyor.

KALBİ GENÇLEŞTİRİYOR

Kalp sağlığını korumaya yardımcı olan kırmızı pancar, yüksek miktarda lif ve potasyum içeriyor. Bu nedenle kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor. Kırmızı pancar aynı zamanda karaciğerdeki tüm toksinin atılmasını sağlıyor bu sayede detoks etkisi göstererek bağışıklığı güçlendiriyor.

ANTİOKSİDAN BAKIMINDAN ZENGİN

Kırmızı pancar içerisinde bulunan betalain, vücudu stresten korur ve hücre yaşlanmasını önler. İdrar söktürücü olarakta bilinen pancar, böbreklerdeki yükü hafifletiyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle