HER LOKMASI ÖMRÜMÜZDEN YILLAR ÇALIYOR !

Zararlı yiyeceklerle ilgili uzun zamandır birçok şey duyuyoruz. Uzun ve sağlıklı bir hayatın temel noktası beslenme sistemine dair geliştirdiğimiz önlemler, genellikle nasıl beslenmemiz gerektiği üzerinde duruyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Ocak 2023 Çarşamba 11:41
220 Okunma
HER LOKMASI ÖMRÜMÜZDEN YILLAR ÇALIYOR !

Zararlı yiyeceklerle ilgili uzun zamandır birçok şey duyuyoruz. Uzun ve sağlıklı bir hayatın temel noktası beslenme sistemine dair geliştirdiğimiz önlemler, genellikle nasıl beslenmemiz gerektiği üzerinde duruyor.

Peki asla sofralarımız koymamamız gerekenler o besinler hangileri? İşte cevabı.

Özellikle bazı besinler, vücuda uzun vadede büyük zararlar veriyor. Bu noktada dikkat edilmesi gerekenler arasında bu besinlerin bedene nasıl olur da bu kadar zarar verebildiğinin farkında olmak.

İşlenmiş et        

İşlenmiş ette bulunan doymuş yağ oranı, artan kalp hastalığı oranının yanı sıra diğer hastalıklarla da yakından ilişkili. Sosis, salam gibi besinlere düşkünlüğünüzü bir kenara bırakmanız bu noktada önem taşıyor. Eğer çok seviyorsanız, haftada bir olacak şekilde kendinizi sınırlandırarak maruz kaldığınız zararı en az düzeye indirebilirsiniz.

Yeni bir araştırmaya göre; işlenmiş et tüketmek, daha kısa bir yaşam süresi ilişkili. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) araştırması, günde sadece 50 gram işlenmiş et tüketmenin ölüm riskinizi %34 oranında artırabileceğini gösterdi.

Şekerli içecekler

Gazlı içecekler, diğer şekerli içecekler ile birlikte çok fazla sağlıksız şeker ve kalori içeriyor. Ayrıca diş çürümesine ve obeziteye yol açabilir. Hastalık Kontrol Merkezi (CDC), içeceğiniz şeyleri yeniden düşünmeniz gerektiği konusunda uyarıyor. Bunun sebebi; şekerli içeceklerin, beslenme sisteminde ilave şekerlerin önde gelen kaynağı olması.

Enerji içecekleri

Enerji içecekleri, tipik olarak enerji artışı sağlamak için kafein de dahil olmak üzere uyarıcılar yönünden zengindir. Ne yazık ki, bu durum, kalp problemlerine, endişeye ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kızarmış yiyecekler

Kızartılmış yiyecekler, sağlıksız yağlar ve kolesterol içeriyor. Bu gıdalar, ayrıca kalp hastalığına ve diğer sağlık sorunlarının da kaynağıdır.

Şeker oranı yüksek yiyecekler

Eklenen şekerler obezite, kalp hastalığı ve tip II diyabet gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. İlave şeker oranı yüksek olan yiyecekler; gazlı içecekler, şeker ilaveli meyve suları, şekerli hamur işleri, dondurma ve diğer tatlılar.

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/roza/galeri/saglik/her-lokmasi-omrunuzden-yillar-caliyor-bilim-insanlari-uyardi-sofralarinizda-asla-yeri-olmasin/13

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle