HAYATINIZI KURTARABİLİR!

Doğadaki her besinin, kendine özgü besin değeri, bambaşka faydaları da beraberinde getiriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Kasım 2023 Perşembe 11:00
72 Okunma
HAYATINIZI KURTARABİLİR!

Doğadaki her besinin, kendine özgü besin değeri, bambaşka faydaları da beraberinde getiriyor.

Özellikle bir meyve grubu yaşam sürenizi uzatmaktan, diyabet gibi tehlikeli bir kronik hastalıktan korumaya kadar birbirinden farklı faydasıyla öne çıkıyor.Çilek, yaban mersini, böğürtlen, ahududu ve kızılcık gibi meyvelerin bulunduğu, orman meyveleri grubu, içeriğindeki yoğun C vitamini, folik asit, lif ve potasyum gibi temel besin maddeleri ile koruyucu bir etkiye sahiptir.

DİYET KALİTESİ ARTIRIR

Orman meyveleri, diyetinize ekleyebileceğiniz besin açısından en zengin bitki bazlı gıdalardan biridir. Kızılcık, yaban mersini, böğürtlen, ahududu ve çileklerin kalorileri düşüktür (bir fincan başına yaklaşık 60-80 kalori) ve sağlık ve hastalıkların önlenmesi için gerekli olan çok sayıda vitamin, mineral ve diğer biyoaktif bileşikler yönünden oldukça zengindir.Orman meyvelerindeki en dikkate değer besin maddelerinden bazıları arasında lif, C vitamini, folik asit, potasyum, manganez, K vitamini ve antosiyaninler ve tanenler dahil polifenoller bulunur. Diğer bir faydası da, tüm bu harika besinleri nispeten az kaloriyle almanızdır.

BEYİN SAĞLIĞINI GÜÇLENDİREBİLİR

Yıllar boyunca yapılan çalışmalar, orman meyvelerinin yaşlandıkça hafıza ve bilişsel sağlıktaki gerilemelere karşı koruyucu olduğunu gösterdi. Orman meyveleri, nörolojik düşüş riskini azalttığı gösterilen MIND Diyetinin temel gıda bileşenlerinden biridir.MIND diyeti haftada en az iki kez orman meyvelerini tüketmeyi öneriyor. Meyvelerin beynin damar fonksiyonunu iyileştirerek ve iltihabı azaltarak beyin sağlığını iyileştirdiği düşünülmektedir. Nöral Rejenerasyon Araştırması'da yayınlanan bir incelemede, meyvelerin çok sayıda biyolojik yol yoluyla nörolojik koruma sağladığı bildirildi.

KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ DENGELEYEBİLİR

Orman meyvelerinde bulunan zengin lif ve yararlı biyoaktif bileşikler, kan şekerini ve insülin seviyelerini dengeleyebilir.

KALP HASTALIĞI RİSKİNDE DÜŞÜŞ

Orman meyvelerinin, kalp hastalığına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olduğu yapılan çalışmalarda gösterilen faydalı flavonoidler nedeniyle kalp açısından sağlıklı kabul edilir. Bilim insanları, antioksidan konsantrasyonunun ve kan damarı işlevindeki iyileşmelerin, bu güçlü süper yiyeceklerin kişinin kalp hastalığı riskini azaltmasını sağlayan iki ana yol olduğuna inanıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle