HASTANEYE BİR BÖLÜM DAHA AÇILDI

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine pulmoner rehabilitasyon bölümü açıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Mayıs 2023 Perşembe 12:57
493 Okunma
HASTANEYE BİR BÖLÜM DAHA AÇILDI
banner15

 Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine pulmoner rehabilitasyon bölümü açıldı.


Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermek üzere poliklinik binasında pulmoner rehabilitasyon bölümü açıldı. 

Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Pulmoner rehabilitasyon (solunum terapisi) akciğer kapasitesinde kısıtlılığı olan solunum hastalarında uygulanan en az 12 seans süren egzersiz programı ile birlikte günlük yaşam değişiklikleri ve hasta eğitimini de içeren kompleks bir rehabilitasyon programıdır. Bu program hastaların akciğer kapasitesini arttırabilirken hastalar psikolojik olarak da daha iyi hissederler. Solunum terapisi COVID enfeksiyonu sonrası günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlılık durumunda, KOAH, astım gibi çoğu hastalıkta uygulanabilir. Hastalar göğüs hastalıkları uzmanı tarafından fizik tedavi bölümüne yönlendirilir. Fizik tedavi doktoru tarafından hastaya uygun egzersiz programı verilir ve hastalar fizik tedavi ünitesinde egzersiz programını tamamlarlar. Yeni bölümümüz vatandaşımıza ve ilimize hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle