HALSİZLİĞİ ANINDA ALIYOR

Gün içinde yorgunluğunuz gitsin diye kahve üstüne kahve içiyorsanız ancak yine de bir işe yaramıyorsa bu besin tam size göre!

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Ekim 2022 Salı 11:03
641 Okunma
HALSİZLİĞİ ANINDA ALIYOR

Gün içinde yorgunluğunuz gitsin diye kahve üstüne kahve içiyorsanız ancak yine de bir işe yaramıyorsa bu besin tam size göre!

Yorgunluğu ve halsizliği anında alan mucizevi besin, gün içinde daha enerjik hissetmenizi sağlarken aynı zamanda bağışıklığı da güçlendiriyor. Hastalıklardan koruyan ve vücudun daha dinç olmasını sağlayan bamya tohumunu haftada bir kez tüketmek yetiyor. İşte ilaç kadar etkili olan bamya tohumunun mucizevi etkileri.

Bamya tohumunu daha önce duymuş muydunuz? Bamyanın sebzesi kadar tohumu da oldukça faydalı. Zengin besin değerlerine sahip bamya tohumunu daha yakından tanıyalım.

Bamya tohumu, potasyum, B, C ve K vitamini, kalsiyum, demir ve folik asit bakımından oldukça zengindir. Sağlık dolu bu tohumların faydaları da bir hayli fazla.

İşte bamya tohumunun hiç bilinmeyen faydaları…

Bamya tohumunun lif içeriği bir hayli yüksek. Bu özelliği ile uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor. Mideyi koruyor, kabızlık sorununu tedavi ediyor. Vücuda enerji veriyor, geç yorulmayı sağlıyor. Gün içinde çok çabuk yoruluyorsanız bamya tohumundan yardım alabilirsiniz. Bamya tohumu göz için de oldukça fayda sağlıyor. Kataraktı önlemeye yardımcı oluyor. Kan şekerini düşürüyor ve vücudun kan şekeri oranını düzenliyor. Bamya tohumu bronşit hastalığı için de harika bir ilaçtır. Bamya tohumunu bronşit tedavisinde kahve şeklinde tüketerek kullanabilirsiniz. Bamya tohumları kahve çekirdeği gibi kavrulur ve çekilir. Bu toz şekersiz kahve hazırlanır gibi yapılır ve içilir.

KAYNAK: SABAH

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle