GÜNDE 1 PORSİYONU 100 YAŞINI GÖRMEYİ SAĞLIYOR!

Uzun yaşamın sırrı, hayat boyu yaptığımız sağlıklı seçimlerden geçiyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Temmuz 2023 Salı 11:00
160 Okunma
GÜNDE 1 PORSİYONU 100 YAŞINI GÖRMEYİ SAĞLIYOR!

Uzun yaşamın sırrı, hayat boyu yaptığımız sağlıklı seçimlerden geçiyor.

Genelde uzun bir hayat süren bireylerin yaşantısına baktığımızda seçtikleri gıdaların birbirleri ile benzer olması dikkat çeken bir nokta. Bu nedenle yapılan araştırmalar da hangi gıdaların bize daha uzun bir yaşantı sunacağı konusunda kesişiyor. Çalışmalar sonucu ise özellikle bir gıda öne çıkıyor.Her zaman tatlı bir kaçamak ve zararlı olarak adlandırılan bitter çikolata, aslında uzun yaşamın ardındaki anahtar olabilir.

Bir uzmana göre, kakao katıları açısından zengin çikolata, kardiyovasküler hastalık ve diyabet gibi rahatsızlıkların önüne geçerek ömrünüzü uzatabilir.Kardiyovasküler hastalık da dahil olmak üzere uzun ömürlülüğü tehdit eden bazı önemli sağlık sorunlarının önlenmesini kakao ile sağlamak mümkün olabilir.
Daha uzun bir yaşam, genellikle diyabetten bunamaya kadar değişen ciddi sağlık koşulları nedeniyle mümkün olmayabilir. Bununla birlikte, bu lezzetli atıştırmalık sadece size keyifli bir tat sağlamaz aynı zamanda sağlığınızı da iyileştirebilir.Beslenme Uzmanı Rohini Bajekal şunları söyledi: "Kalp koruyucu faydaları olan bitki besinleri olan flavanoller birçok gıdada bulunur, ancak çikolata yapımında kullanılan ham kakaoda çok daha bol miktarda bulunur. Uzmanlar, yüzde 70 ile 90 arasında kakao içeren çikolataları tüketmenizi öneriyor.

 Dahası, bu tatlı atıştırmalığın tadını çıkarmak kardiyovasküler problemler ve diyabete yakalanma riskinizi de azaltabilir. Bajekal, "Kısa süreli çalışmalar, flavanol alımının, tip 2 diyabet riskini azaltabilecek insülin duyarlılığını artırabileceğini de gösteriyor."

KAYNAK:SABAH

Son Güncelleme: 04.07.2023 11:17
Anahtar Kelimeler:
Saglık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle