GÜNDE 1 PORSİYON YİYİNCE 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR

Dermatolog açıkladı: Bir ay boyunca günde bir porsiyon yediğinizde 10 yaş gençleştiriyor! Kırışıklıklardan eser kalmayacak

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Haziran 2023 Pazartesi 10:41
196 Okunma
GÜNDE 1 PORSİYON YİYİNCE 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR

Dermatolog açıkladı: Bir ay boyunca günde bir porsiyon yediğinizde 10 yaş gençleştiriyor! Kırışıklıklardan eser kalmayacak

Yaşlanma belirtileri, ilerleyen süreç ile birlikte vücutta oluşan bazı değişimler sonucu ortaya çıkıyor. Buna karşın beslenmemize ve yaşam tarzımıza dikkat etmek bunu büyük oranda değiştirebilir. Özellikle doğru gıdaları seçerek diyetinizi düzenlediğinizde aradaki farkı kısa sürede görmeniz mümkün. İşte bir dermatoloğa göre kısa sürede 10 yaş gençleşmenin anahtarı o besinler…

Uzman bir dermatoloğa göre, diyetlerimizde küçük değişiklikler yapmak botoks yaptırmak kadar etkili olabilir.

Dr. Thivi Maruthappu, çeşitli "süper yiyecekler" yemenin kırışıklıkları azalttığını, nemi artırdığını ve size gençleştireceğini söylüyor.

Dr. Thivi Maruthappu şunları söyledi; "Cilt bakımının önce içeriden yapılması gerekir."

"İnsanlar, cilt yüzeyine uygulanan pek çok ürünün aslında bu daha derin katmanlara ulaşmadığının farkında değiller." Dr. Maruthappu, yediklerimizin cildimizin her tabakasında derin bir etkisi olduğunu söyledi. Yani düzgün beslenmezsek cildimiz olumsuz etkileri de gösterir.

42 yaşındaki dermatolog ve beslenme uzmanı, çizgileri aşan enjeksiyonlara rakip olarak pürüzsüz, parlak bir cilt için cildi güzelleştiren en önemli atıştırmalıklarını ve tüyolarını sizler için özetledi.

YAĞLARDAN YARDIM ALIN

Dr Maruthappu, doğru besinleri almazsak, cildimizin epidermisi veya üst tabakası kuru, pul pul, lekeli veya tahriş olmuş görüneceğini ve bunun da dermis veya orta tabaka elastikiyetini ve nemini kaybetderek hızla yaşlanmamıza neden olacağını söylüyor.

Oxford Üniversitesi'nden uzmanlar, kollajen ve hyaluronik asidin hayati bir rol oynadığını ancak vücudun bunları üretmek için karbonhidrat, protein, C, D, E vitaminleri, çinko, demir, selenyum ve bakıra ihtiyacı olduğunu açıkladı.

En önemlisi de yağlara ihtiyacımız var.

Cildin altında yatan deri altı doku "doğal bir dolgu maddesi" olan yağ içerdiğinden, yaşlanmayı uzak tutmak istiyorsanız tekli doymamış ve çoklu doymamış yağları yemeklerinize eklemenin çok önemli olduğunu söyledi.

Avokado, fındık ve sızma zeytinyağı, tekli doymamış yağların mükemmel kaynakları iken, tohumlardaki omega-3'ler ve somon gibi yağlı balıklar çoklu doymamış yağlar en zengin kaynaklarındandır.

Dr. Maruthappu, bunun cildi önemli ölçüde iyileştireceğinin altını çiziyor.

KOLAJEN ALIMINI AKSATMAYIN

Beslenmenize yapabileceğiniz harika bir başka katkı da sağlıklı eklemler ve cilt elastikiyetinden sorumlu bir protein olan kolajendir.

Dr. Maruthappu, kolajeni takviye olaracak alabileceğiniz gibi tüketeceğiniz besinlerden de almanızın mümkün olduğunu söyledi.

Eğer takviye almayı planlıyorsanız en yüksek etkiyi görmek için C vitamini ve demir açısından zengin bir beslenme birlikte alın ve kısa sürede farkı göreceksiniz.

Dr. Maruthappu, kollajen besinlerden almak isteyenler için narenciye, domates, kırmızı et ve fasulyede bolca bulunmaktadır.

Ancak ciğer, uskumru, somon, tereyağı, çedar, yumurta, havuç, kırmızı biber, tatlı patates ve kayısıda bulunan A vitamini de hücre döngüsünü hızlandırdığı için tüketilmesi önemlidir.

SORUNU BELİRLEYİN

Dr Maruthappu akneden şikayetçi olanlar için sert kabuklu yemişler, tohumlar, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri ve zerdeçal gibi iltihap önleyici baharatlar alımını artırmayı öneriyor.

Yağsız veya yarım yağlı süt tüketiyorsanız, tetikleyici olma olasılığı daha yüksek olduğundan, tam yağlı süte geri dönmenizi öneriyor.

Badem veya yulaf sütü gibi bitkisel süt alternatifleri deneyebilirsiniz.

CİLDİNİZİ CANLANDIRIN

Dr. Maruthappu, yaşlandıkça daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için, yeşil çay, ceviz, somon ve böğürtlen tüketmeyi öneriyor.

Ekstra bir parlaklık için, biraz yeşil yapraklı sebzeler, yağsız proteinler, yağlar ve kepekli tahılları da beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Dr Maruthappu'nun harika bir cilt için tercih ettiği yiyeceklerin tam listesinde şunlar bulunuyor:

Somon

Avokado

Sızma zeytinyağı

Bitter çikolata

Kiraz

Böğürtlen

Ceviz

Yeşil çay

Ispanak

Pazı

Tereyağı

Çedar

Yumurta

Havuçlar

Kırmızı biber

Mango

Kayısı

Tam yağlı süt

Tam yağlı yoğurt

Ay çekirdeği

Zerdeçal

Tatlı patates

Limon

Tam tahıllı pirinç

Kefir

Kimchi

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/roza/galeri/saglik/dermatolog-acikladi-bir-ay-boyunca-gunde-bir-porsiyon-yediginizde-10-yas-genclestiriyor-kirisikliklardan-eser-kalmayacak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle