GRİP OLDUM SANDI KANSER ÇIKTI!

Shrewsbury'den 44 yaşındaki David Davies, ilk başta semptomları hakkında pek fazla düşünmedi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
01 Nisan 2024 Pazartesi 12:55
759 Okunma
GRİP OLDUM SANDI KANSER ÇIKTI!

Shrewsbury'den 44 yaşındaki David Davies, ilk başta semptomları hakkında pek fazla düşünmedi.

Üç çocuk babası, bir virüs yüzünden "grip" olduğunu düşünüyordu. Fakat hiç beklemediği bir teşhisle karşı karşıya kaldı.Teknisyen olarak çalışan 44 yaşındaki adam, doktora gittikten sonra "yürek burkan" bir haber aldı. Tedavisi mümkün olmayan boğaz kanseri teşhisi konuldu. 17 yaşındaki en büyük oğlu Jack Davies, ilk belirtilerinin yutma güçlüğü, boynunun yanında şişlik ve boğuk ses olduğunu söyledi.Bu belirtilerin ardından, Davies, 26 Ocak'ta acil olarak doktora başvurdu. Doktorlar, boynundaki yumrunun kanserli olduğundan şüphelendikleri için onu hızla baş ve boyun bölümüne sevk ettiler.Endoskopiden MRI taramalarına kadar uzanan bir dizi test, boğaz kanseri teşhisini doğruladı. 44 yaşındaki hastanın danışmanı PET taraması yaptırmasını istedi.Ne yazık ki bu, kanserinin başından ve boynundan sağ lenf düğümlerine yayıldığını ve tedavi edilemez hale geldiğini ortaya çıkardı.Jack; "Babam baş ve boyun danışmanıyla ilk randevusuna gittiğinde, radyoterapi, kemoterapi ve etkilenen bademciklerin alınması için ameliyatla tedavi edilebileceği konusunda oldukça olumluydu."Kanserinin artık tedavi edilemez olduğu haberini duyduğunda tüm dünyasının sona erdiğini hissetti.Davies'in kanserinin başlangıçta üç kür indüksiyon kemoterapisi ve ardından radyoterapi ile tedavi edilmesi gerekiyordu, ancak şimdi immünoterapi ile palyatif bir tedavi yöntemine geçiliyor.Kanserin yayılmasını yavaşlatmak umuduyla David, iki yıla kadar sürecek olan bu immünoterapi terapisine başladı.Davies'in oğlu; immünoterapini kanseri bastıracağı ve daha fazla yayılmasını durdurabileceğine dair biraz daha zaman vereceği umuduyla artık kendisine biraz daha zaman verdiğini hissediyor.

Boğaz kanserinin belirti ve semptomları sahip olduğunuz spesifik türe bağlı olsa da, Perci Health Kanser Baş Hemşiresi Rachel Rawson, dikkat edilmesi gereken olası tehlike işaretlerini özetledi:

  • Boyunda geçmeyen bir şişlik
  • İyileşmeyen boğaz ağrısı
  • İyileşmeyen yutma güçlüğü, boğazınıza bir şey sıkışmış gibi hissedebilirsiniz
  • Üç haftadan uzun süren ses kısıklığı gibi sesinizde değişiklikler.Onkolog hemşiresi, semptomların çoğunlukla daha az ciddi durumlarla karıştırılabileceğini ve tıbbi tavsiye almanın hayati önem taşıdığı konusunda uyardı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle