GÖZ RENGİNİZ KOYUYSA BU HASTALIĞA DAHA YATKINSINIZ

Gözler, görme duyusundan çok daha fazlasını sunan ve birçok hastalığın ilk aşamalarının da habercisi olan hayati organlardan biri.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
07 Kasım 2023 Salı 10:48
81 Okunma
GÖZ RENGİNİZ KOYUYSA BU HASTALIĞA DAHA YATKINSINIZ

Gözler, görme duyusundan çok daha fazlasını sunan ve birçok hastalığın ilk aşamalarının da habercisi olan hayati organlardan biri.

Bunun yanı sıra göz yapınız ve renginiz de bazı hastalıklara dair daha yatkın bir genetik yapıya sahip olduğunuzun işareti. Bunun ne olduğu konusunda ise; Danışman Göz Cerrahı Dr. Ali Mearza, önemli bilgiler verdi.Mevsimsel duygu durum bozukluğu veya mevsimsel depresyon olarak bilinen bir rahatsızlık, mevsimlerin değişimiyle, genellikle yazdan sonbahara veya sonbahardan kışa geçerken ortaya çıkan bir tür depresyonu tanımlar. Dr. Mearza, mevsimsel depresyonun ortaya çıkışında bir dizi faktörün olduğunu, bunlardan birinin "göz rengiyle" ilişkili olduğunu belirtti. Dr Mearza'ya göre araştırmalar, mevsimsel depresyon yaşayan kişilerle sahip oldukları göz rengi arasında bir bağlantı keşfetti. Daha koyu gözlü olanların bu durumdan muzdarip olma olasılığı daha yüksektir. Daha koyu gözlü olanların bu durumdan muzdarip olma olasılığı daha yüksektir.

Mearza, "Mavi veya yeşil gözler gibi daha düşük pigmente sahip gözler ışığa daha duyarlıdır" açıklamasında bulundu. Bu duruma karşılık, kahverengi veya koyu renkli göze sahip kişilerin gözleri, ışığın retinal hücrelere ulaşmasından önce daha fazla absorbe etmelerine gerek duyuyor. Bu süreç, uyku ve ruh hali düzenlemesinde rol oynayan melatonin hormonunun üretimini potansiyel olarak etkileyebilir.

KAYNAK:SABAH

Son Güncelleme: 07.11.2023 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle