FAYDALARI SAY SAY BİTMİYOR

Sağlığımızı korumak adına alabileceğimiz önlemlerin başında tükettiğimiz gıdalara dikkat etmek geliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
08 Ocak 2024 Pazartesi 12:44
442 Okunma
FAYDALARI SAY SAY BİTMİYOR

Sağlığımızı korumak adına alabileceğimiz önlemlerin başında tükettiğimiz gıdalara dikkat etmek geliyor.

Bazı yiyecek seçimleri kronik hastalıkları tetikleyebilirken bazıları ise tam tersi etkiyle sağlığımızı iyileştirmemize yardımcı olabiliyor. İşte size önereceğimiz bu besinin de yararları saymakla bitmiyor.Başka bir teori ise limonlu sıcak su içmenin kilo vermenize yardımcı olacağını öne sürüyor. Bununla birlikte, içme suyunun yaktığınız kalori miktarını geçici olarak artırdığı bilinmektedir, bu nedenle kilo kaybına yardımcı olan limon değil suyun kendisi olabilir.Diğer teoriler limondaki bitki bileşiklerinin kilo kaybına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.Araştırmalar, limon özlerindeki bitki bileşiklerinin çeşitli şekillerde kilo alımını önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

BÖBREK TAŞINI ÖNLER

Böbrek taşları, atık ürünler böbreklerinizde kristalleşip biriktiğinde oluşan küçük topaklardır. Bunlar oldukça yaygındır ve bunları alan kişiler genellikle bunları tekrar tekrar alırlar.Sitrik asit, idrar hacmini artırarak ve idrar pH'ını artırarak böbrek taşlarının önlenmesine yardımcı olabilir ve böbrek taşı oluşumu için daha az elverişli bir ortam yaratabilir.Günde sadece 1/2 bardak (125 ml) limon suyu, halihazırda bu taşa sahip olan kişilerde taş oluşumunu önlemeye yardımcı olacak yeterli sitrik asit sağlayabilir. Bazı araştırmalar limonatanın böbrek taşlarını etkili bir şekilde önlediğini de buldu ancak sonuçlar karışıktı.

ANEMİYE KARŞI KORUYUCUDUR

Demir eksikliği anemisi oldukça yaygındır. Yediğiniz yiyeceklerden yeterince demir alamadığınızda ortaya çıkar. Limon bir miktar demir içerir, ancak öncelikle bitkisel gıdalardan demir emilimini artırarak anemiyi önler.Bağırsaklarınız et, tavuk ve balıktaki demiri (heme demiri olarak bilinir) çok kolay emer, bitki kaynaklarından gelen demiri (heme olmayan demir) o kadar kolay ememez. Ancak bu emilim C vitamini ve sitrik asit tüketilerek artırılabilir.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Meyve ve sebzeler açısından zengin sağlıklı bir beslenme, bazı kanserlerin önlenmesine yardımcı olabilir. Bazı gözlemsel çalışmalar, en çok narenciye yiyen kişilerin kanser riskinin daha düşük olduğunu bulmuştur.

SİNDİRİM SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Limonun yaklaşık %10'u karbonhidratlardan oluşur; çoğunlukla çözünebilir lif ve basit şekerler şeklindedir. Limondaki ana lif, birçok sağlık faydasıyla bağlantılı, çözünür bir lif türü olan pektindir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle