EK TEDBİRLER Mİ GELİYOR?

Bilim Kurulu bir kez daha korona virüs ile mücadelede son gelişmeleri görüşmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası açıklama geldi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Ekim 2021 Perşembe 10:20
424 Okunma
EK TEDBİRLER Mİ GELİYOR?

Bilim Kurulu bir kez daha korona virüs ile mücadelede son gelişmeleri görüşmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası açıklama geldi.

Koca, "Şu an aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır" bilgisini paylaştı. Koca, "Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşı olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşı olmadan bu mümkün değil." ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklama şöyle: Aziz Vatandaşlarım, Bilim Kurulumuz bugün salgının seyri, gençler üzerindeki ektisi, aşı programımız ve yerli aşımız Turkovac’ın güncel durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Son günlerde vaka sayılarında bir sıçrama yaşanmamasına rağmen her yeni gün küçük artışlarla salgın tehdidini devam ettirmektedir. Bu gidişat sadece yeni vaka sayılarına değil kayıplarımıza da yansımaktadır. Özellikle aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış nüfusta vaka sayıları artış göstermekte ve bu durumdaki vatandaşlarımız hastanede tedavi görmeye ve yoğun bakıma ihtiyaç duymaktadır. Ek hastalığı olan büyüklerimiz de ağır şekilde etkilenmeye devam etmektedir.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle