DİKEN GİBİ BATAN BOĞAZ AĞRISINI BİTİRİYOR!

Havaların soğumasıyla birlikte enfeksiyon hastalıklarında artış görülüyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
16 Kasım 2023 Perşembe 10:44
234 Okunma
DİKEN GİBİ BATAN BOĞAZ AĞRISINI BİTİRİYOR!

Havaların soğumasıyla birlikte enfeksiyon hastalıklarında artış görülüyor.

Soğuk algınlığı ve gribe yakalananların en önemli şikayetlerinden biri bıçak gibi keskin olan boğaz ağrısı. Boğaz ağrısını gidermenin yolu ise bazı şifalı karışımlardan geçiyor.

ELMA SİRKELİ GARGARA:

Sirkenin mikrop öldürücü özelliğini artık herkes biliyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu; sirkenin suyla hafifletilmede kullanılmaması. Sirke, asit içermesi nedeniyle oldukça yakıcıdır. Bir kaşık elma sirkesini bir bardak suya karıştırıp bu suyla gargara yapabilirsiniz.

ZENCEFİL ÇAYI:

Taze zencefili, kaynamış suya ekleyin. Biraz demlendikten sonra tüketebilirsiniz. Zencefil çayı, boğaz ağrısını hafifletebilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

BOĞAZ PASTİLLERİ

Boğaz pastilleri boğazın ağrısını hafifletir. Zencefil, zerdeçal ve limon karışımını dondurarak pastil şeklinde kullanabilirsiniz.

SOĞUK KOMPRES:

Hastalandığınızda eliniz sürekli sıcak su torbasına gidiyor olabilir ancak boğaz ağrınızı geçirmek için soğuk kompres yaptırmalısınız. Soğuk kompres uygulaması boğazınızın şişmesini engelleyerek ağrıyı hafifletir.

NEMLİ HAVA:

Uyuduğunuz odanın havası kuruysa buhar makineleri kullanarak nemlendirebilirsiniz.

ILIK SUYLA HAZIRLANMIŞ TUZLU GARGARA:

İyot, enfeksiyon öldürücü özelliği sebebiyle boğaz enfeksiyonu durumlarında oldukça fayda sağlıyor. Boğazınızın ağrıdığını hissettiğiniz anda, ılık suya yarım çay kaşığı tuz ekleyin. İyice karıştırın. Bu suyla gargara yapın. Böylelikle boğazınızdaki bakteri ve virüsleri temizlemiş olacaksınız.

BAL VE LİMON:

Boğazınızdaki ağrıyı gidermek için, bir çay kaşığı balı ılık suya ekleyin ve limon sıkın. Bu karışımı, içerek boğaz ağrınızı hafifletebilirsiniz. Dilerseniz bu karışımı pekmez ve limonla da yapabilirsiniz.

BOL MİKTARDA SIVI ALIN:

Vücuda alınan su miktarı arttıkça vücut daha nemli olur, boğaz yumuşar ve bu durumda boğaz ağrısını hafifletir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
HastalıkSaglıkEnfeksiyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle