DAMARLARI TERTEMİZ YAPIYOR!

Dünya nüfusunun büyük bir bölümünde en riskli hastalıklar listesinde kalp-damar hastalıkları bulunuyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
16 Ekim 2023 Pazartesi 10:51
117 Okunma
DAMARLARI TERTEMİZ YAPIYOR!

Dünya nüfusunun büyük bir bölümünde en riskli hastalıklar listesinde kalp-damar hastalıkları bulunuyor.

Ölüm oranlarının yoğun olması sebebiyle dikkatli olunması gereken birçok detayı bir arada incelemek gerekiyor. Kalp hastalıkların ardındaki neden; genellikle atardamarların tıkanmasıdır. Kalsiyum, kolesterol ve kanda bulunan diğer maddeleri barındıran yağ plakları, damarlarda tıkanmaya neden olabilir. Fakat beslenme sistemi sayesinde bu birikimin önüne geçebilmek mümkün.

YULAF

Atardamarlarda adeta temizleyici bir etkisi bulunan bu besin, LDL kolesterol düzeylerini düşürebilir. Atardamarlar için oldukça etkili olabilecek bir yapıya sahip olan bu besin, içeriğindeki lif oranı sayesinde kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor. Kronik olarak lif konusunda yetersiz bir beslenme sistemi, damarlarda tıkanmaya sebep olabilir. Bu nedenle günlük lif alımınızı artıran yulaf ile damarlarınızı koruyabilirsiniz.

KUŞKONMAZ

Kuşkonmaz, içeriğindeki "quercetin" adlı madde sayesinde, atardamarlarda birikme riski olan plaklara karşı adeta koruyucu bir kalkana dönüşebiliyor. Ailenizde kalp hastalığı varsa ve bu durumdan etkilenme riskinizin görece daha fazla artmasını istemiyorsanız, alışveriş listenize bu besini dahil edebilirsiniz.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle