DAMARLARI B HAFTADA TEMİZLİYOR!

Yapılan araştırmalar sonucunda besinlerde bulunan bazı bileşiklerin, özellikle yaşam süresi üzerindeki etkileri ortaya çıktı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Ekim 2023 Pazartesi 11:26
162 Okunma
DAMARLARI B HAFTADA TEMİZLİYOR!

Yapılan araştırmalar sonucunda besinlerde bulunan bazı bileşiklerin, özellikle yaşam süresi üzerindeki etkileri ortaya çıktı.

Tek tek meyvelerin sağlıklı özelliklerine bakıldığında önemli etkileri olduğu uzun zamandır biliniyordu. Son dönemlerde özellikle bir meyvenin kan dolaşımı üzerindeki şaşırtıcı etkisi ortaya çıkarıldı. Kan dolaşımını %45 oranında iyileştirebilen bu meyve; ömrü uzatabiliyor.

Chichester Üniversitesi'nde yapılan bu araştırmada; frenk üzümünün kalp-damar sağlığı için oldukça faydalı konusunda büyük bir atılım sağlandı.Araştırmacılar, frenk üzümü özü takviyesi, kas kasılması esnasında ana damarlarda akışını %45'e kadar artırdığını gözlemledi. Üstelik klinik olarak değişiklikler sadece dört ile yedi günde ortaya çıktı.Kan akışını kolaylaştıran frenk üzümü etkileri, damarların genişlemesini sağlıyor ve böylece kaslara, dokulara, tüm hayati organlara gitmesi gereken kanın dolaşımını artırıyor.Profesör Willems, antosiyaninlerin ömür boyunca sağlıklı etkilerini ortaya çıkarmak için potansiyelini incelediklerini anlattı.Kan damarları üzerindeki etkisine dair Willems, frenk üzümünün gençleştirici ve daha sağlıklı hale getirdiğine dair vurguda bulundu.Frenk üzümünün özütünü tüketmenin kolaylığı da, kan damarlarını daha sağlıklı hale getirmenin avantajlarından biri. Öylece ilaç endüstrisinde de bu bilginin kullanılabileceğini belirtiyor Willems.Profesör Willems, bu bitkinin özünün yüksek tansiyona karşı da koruyucu bir etki gösterebileceğini belirtiyor.Yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, periferik arter hastalığı gibi birbirinden farklı tehlikeli hastalığın ardında bulunan önemli rahatsızlıklardan biridir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Son Güncelleme: 23.10.2023 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle