DAMARLARI 3 SAATTE TEZMİZLİYOR!

Aşırı kanamayı önlemek için kanda belirli bir miktarda pıhtışma olması oldukça önemlidir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Ekim 2023 Çarşamba 10:54
192 Okunma
DAMARLARI 3 SAATTE TEZMİZLİYOR!

Aşırı kanamayı önlemek için kanda belirli bir miktarda pıhtışma olması oldukça önemlidir.

Ancak doğal olarak "çözünmeyen" kan pıhtılarının tehlikeli olma potansiyeli yüksektir. Parçalanarak kalp, akciğer, beyin gibi hayati organlarda tıkanmaya neden olabilir. Kalp krizi, pulmoner emboli ve felç gibi acil durumlara zemin hazırlayabilir.Fakat kan pıhtılaşmasından uzak durabilmek için bazı faktörler bulunur. Özellikle yaşam tarzı seçiminiz bu noktada öne çıkar. Örneğin; sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmak, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara karşı kendinizi korumak bu riski büyük oranda düşürebilir.Kan pıhtılaşma riskini azaltmak için bazı besinler de öne çıkıyor.

ZENCEFİL

Erin, zencefilin trombosit agregasyonunu inhibe edebilen, trombositlerin birbirine yapışmasını ve pıhtı oluşturmasını önleyebilen bileşiklere sahip olduğunu söyledi. Plateletler, kanamayı durdurmak için bir araya toplanıp pıhtı oluşturan küçük kan hücreleridir.

ÜZÜM

Üzüm antioksidanlarla yönünden oldukça zengindir. Bu ufak meyveler, kontrol edilmezse kan damarlarımıza zarar verebilecek ve pıhtı oluşturma olasılığını artırabilecek oksidatif stresle mücadele ediyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle