DAMARLARDAKİ İLTİHABIN ŞİFASI YEDĞİMİZ O BESİNDE SAKLI!

Artrit, bir veya birden fazla eklemde iltihaplanma (inflamasyon) sonucu oluşan bir grup hastalığı anlatmaktadır.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
24 Temmuz 2023 Pazartesi 10:48
119 Okunma
DAMARLARDAKİ İLTİHABIN ŞİFASI YEDĞİMİZ O BESİNDE SAKLI!

Artrit, bir veya birden fazla eklemde iltihaplanma (inflamasyon) sonucu oluşan bir grup hastalığı anlatmaktadır.

Genellikle eklem ağrısı, şişlik, sertlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle karakterizedir. Artrit, genellikle uzun süreli bir durumdur ve eklemdeki hasarın ilerleyebileceği kronik bir hastalık olabilir. Tüketeceğimiz doğru besinler ile bunu önlememiz mümkündür.

BALIK

Seçilebilecek en iyi balıklardan bazıları somon, ton balığı, sardalya ve hamsidir. Bu balıklar omega-3 bakımından oldukça yüksektir ve kalp sağlığına yardımcı olur, eklem şişmesini ve ağrıyı azaltır.

KURUYEMİŞ VE TOHUMLAR

Kuruyemiş ve tohumlar, sağlıklı bir atıştırmak için harikadır. Ceviz, antep fıstığı, badem ve keten tohumları harika seçeneklerdir. Yüksek miktarda lif, kalsiyum, magnezyum ve E vitamini içerirler.

ORMAN MEYVELERİ

Konu iltihaplanma olduğunda kırmızı, mor ve koyu renkli meyveler iltihaplanmayı önlemekte idealdir. Özellikle orman meyveleri harika bir seçimdir. Yaban mersini, kiraz, kızılcık, ahududu ve çilek antioksidan bakımından zengindir ve hastalıklarla savaşma özelliklerine sahiptir.

FASULYE

Barbunya gibi da dahil olmak üzere tüm fasulye çeşitleri, hem harika bir protein kaynağıdır ve aynı zamanda lif, folik asit, magnezyum, demir ve çinko içerir. Kas sağlığını iyileştirmek için de harikadırlar.

BAHARATLAR

Biberiye, kekik ve zencefil gibi baharatlar da anti-iltihap özelliklere sahiptir. Özellikle zencefil, gingerol adı verilen bileşikleri içerir ve iltihaplanma süreçlerini etkileyerek rahatlama sağlayabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle