DAMAR SERTLİĞİNİN ANA SEBEBİ!

Yüksek tansiyonun tehlikeleri konusunda uzun zamandır bilgi sahibi olsak da, tüm bu tehlikelere nasıl yol açtığı konusunda yeterince farkında değiliz. 

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Temmuz 2023 Pazartesi 10:52
113 Okunma
DAMAR SERTLİĞİNİN ANA SEBEBİ!

Yüksek tansiyonun tehlikeleri konusunda uzun zamandır bilgi sahibi olsak da, tüm bu tehlikelere nasıl yol açtığı konusunda yeterince farkında değiliz.

 

Çoğu insan, yüksek tansiyondan korunmak için ilk olarak "tuzu bırak" uyarısını dikkate alır. En önemli adım bu olsa da, aslında kan basıncını dengelemek için dikkat edilmesi gereken başka ayrıntılar da bulunuyor.

"GİZLİ TUZDAN" UZAK DURUN!

Alışveriş yaparken beslenme etiketlerini dikkatlice kontrol edin. Uzman Diyetisyen Jamie Nadeau, "'%25 daha az sodyum' gibi etiketlerin genellikle yanıltıcı olduğunu, çünkü yalnızca ürünün orijinal ürününden daha az sodyum içerdiği anlamına geldiği konusunda uyarıyor. Ayrıca, birçok yüksek sodyumlu yiyeceğin tadı süper tuzlu olmadığını unutmayın diyen Nadeau, bazı ekmek, salata sosları gibi farkında olmadan tükettiğimiz besinlerle bolca tuz aldığımıza dikkat çekiyor.

DIŞARIDA YEMEK YERKEN TERCİHLERE DİKKAT EDİN!

Tuzu iki ana kaynaktan alıyoruz: işlenmiş gıdalar ve restoranlar. O halde, sodyum alımınızı büyük ölçüde azaltmanın en etkili yollarından biri, ev dışında yemek yemeyi bırakmaktır. Malzemeleriniz üzerinde kontrole sahip olduğunuzda evde daha sağlıklı gıdalar pişirebilirsiniz. Ancak restoranlara gittiğiniz zamanlarda, en iyi strateji, ne yediğinizi bilerek gitmek ve daha düşük sodyumlu yemekler seçmeye çalışmaktır.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ


 

Son Güncelleme: 10.07.2023 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle