BU YİYECEK ÖMRÜNÜZE ÖMÜR KATIYOR!

Sağlıklı beslenme ömrü uzatabilir, genel sağlığı iyileştirebilir ve erken yaşlanmayı önleyebilir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Eylül 2023 Pazartesi 10:52
133 Okunma
BU YİYECEK ÖMRÜNÜZE ÖMÜR KATIYOR!

Sağlıklı beslenme ömrü uzatabilir, genel sağlığı iyileştirebilir ve erken yaşlanmayı önleyebilir. 

ORMAN MEYVELERİ

Çilek, yaban mersini, ahududu ve böğürtlen gibi meyveler C vitamini ve flavonoidler gibi güçlü antioksidanlar içerir. Bileşikler serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasara karşı koruma sağlayarak ömrünü uzatır.

KURUYEMİŞ

Bunlara badem, ceviz, antep fıstığı ve diğer fındıklar dahildir. Bu yemişlerdeki sağlıklı yağlar, vücudu oksidatif hasara karşı koruyan bir antioksidan görevi gören, doku onarımını ve korumayı destekleyerek ömrü uzatan doğal alfa-tokoferol (E vitamini) içerir.


 

YAĞLI BALIKLAR

Somon, alabalık, ton balığı ve uskumru gibi balıklar genel sağlık açısından en iyi balıklar olarak kabul edilir.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, ömrü uzatmak için bütün ve taze gıda yemeyi teşvik eden Akdeniz diyetinin ana bileşenlerinden biridir. Oksidasyona karşı dayanıklıdır ve bu nedenle bazı diğer yağlar gibi iltihaba neden olmaz. Zeytinyağı kalp ve karaciğer için harikadır ve erken yaşlanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.

YEŞİL ÇAY

Hiç şüphe yok ki yeşil çay uzun ömür için en iyi besinler arasında yer alıyor. Yeşil çayın içerdiği kafein kilo kaybına da yardımcı olur.Vücudu serbest radikallerden arındırmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar bakımından zengindir. Yeşil çay sıcak veya soğuk olarak tüketilebilecek bir içecektir ve süt veya şeker olmadan da içilebilir.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yapraklı yeşillikler, ömrü uzatabilecek önemli miktarda vitamin, mineral ve antioksidan sağlar.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle