BU BESİNİN GİRMEDİĞİ EVE DOKTOR GİRİYOR

Bu besinin girmediği eve doktor giriyor! Her gün yediğinizde bir ayda 20 yaş gençleştiriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Eylül 2022 Cumartesi 11:17
303 Okunma
BU BESİNİN GİRMEDİĞİ EVE DOKTOR GİRİYOR

Bu besinin girmediği eve doktor giriyor! Her gün yediğinizde bir ayda 20 yaş gençleştiriyor.

Yaşlandıkça, yediğimiz yiyecekler formumuzu, görünümümüzü, yaşam kalitemizi ve hastalık riskimizi büyük ölçüde etkilemeye başlar. Vücudumuz doğal yaşlanma sürecini geciktirmek adına çeşitli besinlerin tüketilmesi önerilir. Bazı besinler, daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlayarak yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Belirli yiyecekleri yemenin sizi fark edilir derecede daha genç göstermenin yanı sıra sağlığınıza da büyük katkıları bulunuyor.

Sızma zeytinyağı

Sızma zeytinyağı dünyadaki en sağlıklı yağlardan biridir. Vücuttaki serbest radikallerin dengesizliğinin neden olduğu iltihaplanmayı ve oksidatif hasarı azaltmaya yardımcı olan sağlıklı yağlar ve antioksidanlar açısından zengindir.

Zeytinyağı açısından zengin bir diyet, başta şunlar da dahil olmak üzere daha düşük kronik hastalık riski ile ilişkilendirilmiştir, kalp hastalığı,2 tip diyabet, metabolik sendrom, belirli kanser türleri.

Özellikle tekli doymamış yağlar zeytinyağının büyük çoğunluğu olarak yaklaşık %73'ünü oluşturur. Bazı araştırmalar, tekli doymamış yağlar bakımından zengin bir diyetin, bu sağlıklı yağların güçlü anti-inflamatuar etkileri sayesinde cilt yaşlanmasını da azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

KAYNAK: SABAH

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle