BU BESİN HAFIZAYI ÇELİK GİBİ YAPIYOR

Yapılan araştırmalara göre beyin dostu gıdaları tüketerek, beynimizi güçlendirmek mümkün. Şimdi sizlere bilişsel zayıflamayı yavaşlatmak için beyin sağlığını destekleyen birtakım yiyeceklerden bahsedeceğiz. Bu besinleri düzenli bir şekilde tükettikten sonra bomba gibi bir hafıza sizi bekliyor... İşte detaylar.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
06 Mart 2023 Pazartesi 10:58
148 Okunma
BU BESİN HAFIZAYI ÇELİK GİBİ YAPIYOR
banner15

Yapılan araştırmalara göre beyin dostu gıdaları tüketerek, beynimizi güçlendirmek mümkün. Şimdi sizlere bilişsel zayıflamayı yavaşlatmak için beyin sağlığını destekleyen birtakım yiyeceklerden bahsedeceğiz. Bu besinleri düzenli bir şekilde tükettikten sonra bomba gibi bir hafıza sizi bekliyor... İşte detaylar.

Sağlıksız beslenme stili, hastalıkları da beraberinde getirir. Özellikle bu düzensiz beslenme, sinir sistemini olumsuz yönde etkiliyor. Bu yüzden sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz. Peki beyni yenileyen besinlerin neler olduğunu biliyor musunuz? Gelin bu gıdaların neler olduğuna birlikte bakalım.

Folik asit oldukça önemli

Beyin gelişiminde folik asit önemli bir rol oynuyor. Özellikle anne adaylarının gebelik süreçlerinde bu asidi yeterli düzeyde alması, bebeğin beyin gelişiminde oldukça önemli role sahip.

Sadece bebekler için değil yetişkin bireyler içinde fazlasıyla önemlidir. Folik asit açısından zengin besinler tüketmek, hafızanızı zinde tutarak, beynin güçlenmesini sağlar.

Alzheimer ve bunama gibi risklere karşı önlem almak istiyorsanız; ıspanak, şalgam, bezelye, limon ve fasulye gibi besinleri düzenli miktarda tüketmeye özen gösterin.

Ceviz ve badem

Yapılan çalışmalar sonucu düzenli olarak E vitamini içeren besinler tüketmek, beyin sağlığını korumaya yardımcı oluyor.

E vitamini alımını artırmak için; ceviz ve badem tüketmeye özen gösterin. Bu ikili beynin gelişiminde önemli bir rol üstleniyor.

Cevizin içerisinde bulunan doymamış yağ asitleri, hafızayı güçlendirerek, nöral etkileri iyileştiriyor. Bu iki sağlıklı kuruyemişi bir avuç olacak şekilde sabah kahvaltısında tüketmeniz tavsiye edilir.

Yaban mersini

Şifa kaynağı olan bu besin, yüksek miktarda antioksidanlara (özellikle flavonoidler) sahiptir. Yapılan araştırmalar sonucu, yaban mersini beyin sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu tespit edildi.

Domates

C ve A vitamini içeriği ve kalp hastalıklarıyla savaşan bileşenleri ile bilinen domates, aynı zamanda önemli bir beyin gıdasıdır.

Brokoli

Brokoli antioksidanlar açısından zengin bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda güçlü bir kanser savaşçısı olarak bilinir.

Balık

Balık, beynin sağlıklı kalmasında önemli bir rol oynuyor. Bu mucizevi besin, içerdiği omega-3 asidi sayesinde, beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor.

Avokado

Avokado beyin sağlığı için oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Champaign'deki Illinois Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar sonucu, günde bir avokado yiyenlerin, yemeyen kişilere göre hafızalarının daha kuvvetli olduğunu ve bir işe daha kolay odaklandığını tespit etti. Bu yüzden kahvaltıda ( haftada 3 gün) düzenli olarak avokado tüketmeye özen gösterin.

Beyin sağlığını olumsuz etkiliyor!

Hazır gıdalar ve abur cubur tüketimi

Aşırı şeker tüketimi

Düzensiz uyku

Alkol ve sigara

Obezite

Kahvaltıyı atlamak

Hava kirliliği

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/?utm_source=galeridetay_web_anasayfa&utm_medium=galeridetay_web_anasayfa&utm_campaign=galeridetay_web_anasayfa

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle