BÖBREKLERİNİZİN ÇÜRÜDÜĞÜNÜ GÖSTEREN İLK İŞARET

Vücudun filtresi görevi gören böbrekler, işlev kaybına uğradığında zamanla bazı sinyaller veriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Ekim 2023 Salı 11:16
290 Okunma
BÖBREKLERİNİZİN ÇÜRÜDÜĞÜNÜ GÖSTEREN İLK İŞARET

Vücudun filtresi görevi gören böbrekler, işlev kaybına uğradığında zamanla bazı sinyaller veriyor.

Çoğu zaman basit bir üşütme ile karıştırılan bazı durumlar, böbrek hastalıklarının en erken belirtileri olabiliyor. Uzmanlar, ortaya çıkan bu belirtilerin böbreklerdeki sorunların başlangıcı olduğunu belirtiyor.

İDRARDA YAŞANAN DEĞİŞİKLİK:

İdrar sıklığınızda değişim yaşıyorsanız, kanlı ve bulanık idrarla karşılaşıyorsanız, idrar yaparken yanma ve ağrı hissediyorsanız, idrarınız arttıysa veya azaldıysa böbreklerinizdeki bazı sorunların habercisi olabilir.

HALSİZLİK VE GEÇMEYEN YORGUNLUK:

Böbrekler, vücudun filtresi görevi görüyor bu nedenle vücuda alınan yüksek miktardaki toksinler böbrekleri yoruyor. Vücuttaki fazla miktardaki toksin, böbreklerin işlevini etkilediği için vücut her zamankinden daha yorgun ve halsiz hissediyor. Uzmanlar, psikolojik sanılan veya basit bir üşütme olarak görülen halsizliğin ihmal edilmemesi gereken bir belirti olduğunu söylüyor.

VÜCUTTA ÖDEM:

Böbreklerdeki işlev kaybı, vücutta sıvı birikimine neden oluyor. Özellikle bacaklarda, ellerde ve ayaklarda, burun bölgesinde ödem oluşuyor.

KAN BASINCINDA YÜKSELME:

Kan basıncını düzenlemede önemli rol oynayan böbrekler, işlev kaybına uğradığında tansiyon hastalıklarını beraberinde getirir. Böbrek hastalıkları, hipertansiyonun ortaya çıkmasına yol açabilir.

İŞTAH KAYBI VE KİLO KAYBI:

Sebepsiz bir şekilde ortaya çıkan iştah kaybı ve kilo kaybı böbrek hastalıklarının belirtilerindendir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
BöbrekSaglıkDİKKAT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle