BİLECİK’TE ‘DİYABET’ STANTI AÇILDI

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nde ‘Diyabet farkındalık eğitimi’ verildi. Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Selçuk Hatipoğlu tarafından İl Sağlık Müdürlüğü personeline ‘Diyabet farkındalık eğitimi’ verildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
16 Kasım 2022 Çarşamba 11:17
64 Okunma
BİLECİK’TE ‘DİYABET’ STANTI AÇILDI
banner15

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nde ‘Diyabet farkındalık eğitimi’ verildi. Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Selçuk Hatipoğlu tarafından İl Sağlık Müdürlüğü personeline ‘Diyabet farkındalık eğitimi’ verildi.


 

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleşen eğitimde, diyabetin toplumsal ve küresel bir sorun olarak küresel bir çaba gerektirdiğine vurgu yaparak sağlık ekibinin diyabet risk faktörlerinin azaltılmasındaki rolünü, bireylerin sağlıklı yaşama teşvik edilmesi ve diyabetli hastanın yaşam kalitesini arttırmak için etkin bir çaba gösterilmesinin önemine dikkat çekildi.

Eğitimde özellikle diyabet eğitiminin hayat tarzı ve davranış değişikliği ile komplikasyonların azaltılması ve çocuk diyabet hastalarında ebeveynlerinin rolü ve farkındalığın önemine değinilirken elektronik takip sistemleri ve teknolojideki son gelişmeler, kök hücre çalışmaları ile diyabet hastalığı ile ilgili son bilimsel çalışmalara dair de bilgiler paylaşıldı.


 

Bilecik Merkez’de kapalı pazar alanında da diyabet farkındalığı oluşturmak amacıyla stant kuruldu. Kurulan stantta bilgilendirme broşürleri dağıtılarak diyabet hakkında bilgilendirme yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERStandDiyabet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle