BEYİN HÜCRELERİNİ ÖLDÜRÜYOR

Bazı besinler tüketildiği andan itibaren kan şekeri düzeyini etkilediği için diyabet başta olmak üzere kanser gibi ciddi rahatsızlıkları beraberinde getiriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Ekim 2023 Çarşamba 10:29
209 Okunma
BEYİN HÜCRELERİNİ ÖLDÜRÜYOR

Bazı besinler tüketildiği andan itibaren kan şekeri düzeyini etkilediği için diyabet başta olmak üzere kanser gibi ciddi rahatsızlıkları beraberinde getiriyor.

Çoğu zaman pratik olması nedeniyle tercih edilen çoğu zamansa lezzeti sebebiyle tüketilen bu besinler, uzun vadede birçok kronik hastalığa kapı aralıyor. Kan basıncını etkilediği için bilişsel fonksiyonları ve beyni etkileyen bu besinlerin beslenme rutininden çıkarılması öneriliyor.

HAZIR ÇORBALAR:

Yüksek miktarda sodyum içeren hazır çorbalar, aşırı tuz içermesi nedeniyle yüksek tansiyon başta olmak üzere birçok sağlık sorununu beraberinde getirir.

FAST FOOD:

Lezzetine aldandığımız fast food yiyecekler, yüksek miktarda yağ, tuz ve şeker içerdiği için obezite başta olmak üzere birçok hastalığa kapı aralar.Sıklıkla tüketildiğinde bilişsel fonksiyonların çalışmasını engeller. Kan şekeri dalgalanmalarına sebep olduğu için diyabet riskini artırır.

KAHVALTILIK GEVREKLER:

Şeker içeren kahvaltılık gevrekler, sabah tüketildiğinde kan şekerini hızlıca yükseltir. Bu durum diyabete neden olabilir.

HAZIR PATLAMIŞ MISIRLAR VE CİPSLER:

Hazır satılan patlamış mısırlar ve cipsler de yüksek miktarda tuz, şeker ve koruyucu madde içerdiğinden dolayı genel sağlığı olumsuz etkiler.

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ:

Salam ve sosis gibi işlem görmüş et ürünleri katkı maddesi içerir. Aşırı tüketildiğinde kansere davetiye çıkarır.

MARGARİN:

Hidrojene yağlar içeren margarin, kalp sağlığının bir numaralı düşmanıdır. Uzun vadede damar tıkanıklığına neden olabileceği için genel sağlığı tehlikeye atar.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle