BELİRTİLERİ ŞİDDETLİ BAŞ AĞRILARI VE MİDE BULANTISI

Eyaletteki bir su kaynağında beyin yiyen amip bulunmasının ardından kentte yaşayanlara musluk suyu içmeme çağırısı yapıldı. Henüz 6 yaşında olan bir çocuk hayatını kaybederken, "felaket" ilan edildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Ağustos 2021 Salı 11:01
437 Okunma
BELİRTİLERİ ŞİDDETLİ BAŞ AĞRILARI VE MİDE BULANTISI

Eyaletteki bir su kaynağında beyin yiyen amip bulunmasının ardından kentte yaşayanlara musluk suyu içmeme çağırısı yapıldı. Henüz 6 yaşında olan bir çocuk hayatını kaybederken, "felaket" ilan edildi.

ABD'de koronavirüsten sonra beyin yiyen amip kabusu ortaya çıktı. Geçen ayın sonlarında California eyaletinde bir gölden su yoluyla taşınan ve beyin yiyen nadir bir parazite yakalanan yedi yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Çocuğun halası Crystal Hayley, CBS News'a yaptığı açıklamada, yedi yaşındaki David Pruitt, aynı gün yaşadığı Tehama'da hastaneye kaldırıldıktan sonra 30 Temmuz'da PAM olarak da bilinen birincil amipli meningoensefalitten yaşamını yitirdi. Pruitt'in ailesi, çocuğun 7 Ağustos'ta öldüğünü doğruladı. Aile GoFundMe'de yayınladıkları açıklamada, "Tatlı küçük David'imizin vefat ettiğini bildirmekten dolayı çok üzgünüz" diye yazdı. Çocuğun halası Crystal Hayley, ailenin 'insanların bu amipten ve hastalık belirtilerinden haberdar olmasını istediğini' sözlerine ekledi.

Burun yoluyla vücuda giriyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, Naegleria fowleri adı verilen söz konusu parazit, genellikle kontamine su vücuda burun yoluyla girdiğinde bulaşıyor. Ölümcül amip genellikle nehirler veya göller gibi ılık su kütlelerinde bulunuyor, ancak kötü durumda olan ve gerektiği gibi temizlenmeyen havuzlardan bulaşan birkaç vaka da bildirilmişti. CDC, parazite yakalananların başlangıçta şiddetli baş ağrıları, mide bulantısı ve kusmadan muzdarip olduğunu bildiriyor. Ayrıca, enfeksiyon kötüleştikçe boyun tutulması ve hatta halüsinasyonlar ve nöbetler baş gösteriyor.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 17.08.2021 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle