BAĞIRSAK FLORASINI YÜZDE 85 TEMİZLİYOR!

Bağırsak florası, bağırsakların içerisinde yer alan bakterilerden oluşan yapıya denir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
19 Eylül 2023 Salı 10:17
152 Okunma
BAĞIRSAK FLORASINI YÜZDE 85 TEMİZLİYOR!

Bağırsak florası, bağırsakların içerisinde yer alan bakterilerden oluşan yapıya denir.

Bu yapının içerisinde zararlı ve faydalı mikroorganizmalar bir arada yer alır. Sağlıksız beslenme, stres ve hareketsiz kalma gibi nedenler bu mikroorganizmalar içerisindeki dengeyi bozarak zararlı bakterilerin artmasına, faydalı bakterilerin azalmasına neden olur. Mikroorganizmalar içerisindeki dengenin bozulması, bağırsak sağlığının bozulmasına yol açar.

Bağırsak florasının sağlıklı olması, bağışıklık sisteminin de sağlıklı olduğunu gösterir. Bağırsak florasını iyileştirip sağlıklı tutabilmek için ise en doğal yol beslenme biçiminden geçmektedir.

Probiyotikler bakımından zengin olan besinler tüketmek, faydalı bakterilerin çoğunlukta bulunduğu bağırsak florasına sahip olabilmek için önemlidir.

Lifli besinler, bağırsak florasında yer alan faydalı bakteriler için muhteşem bir besindir. Kinoa, kabuklu esmer pirinç, sebze, meyve gibi kompleks karbonhidratlar yüksek derecede lif içerir. Bu lifli besinleri tüketmek, bağırsak florasını oluşturan için iyi bir besin kaynağıdır.

YOĞURT

Probiyotikler, bağırsakların doğal florasını, hastalıklara sebep olan zararlı organizmalara karşı korur. Bağışıklık sistemindeki hücrelerin çoğunluğu bağırsaklarda yer alır. Bu nedenle bağırsakların güçlü olması bağışıklık sisteminin de güçlü olması anlamına gelir.

Yoğurt içerisinde; potasyum, fosfor, çinko, iyot, A, B ve E vitaminlerini barındırır, önemli bir probiyotik kaynağıdır. İçerdiği probiyotikler sayesinde bağırsak florasını ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Yoğurt; bağırsak florasını düzenlediği için kolon kanseri riskini düşürmede etkilidir, alerjik hastalıklara karşı direnç kazandırır.

Düzenli bir şekilde yoğurt tüketmek bağırsak florasını neredeyse yüzde 85 iyileştirir, sindirim sistemi hastalıkları anlamına gelen gastrointestinal bozukluklara, hipertansiyona neden olan kolesterol ile kalp ve damar hastalıklara karşı korur.

Yoğurt gibi proteini yüksek olan besinler, kasların gelişimini destekler. İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik ve dişlerin güçlü olmasını sağlar.

KEMİK SUYU

Kemik suyu, bağırsak florasını güçlendiren besinler arasında yer alır. Yüksek seviyede jelatin ve doğal yağları bulundurarak bağırsakların rahatlamasına yardımcı olur. Kemik suyu tüketmek, bağırsak duvarı ve zarının güçlenmesini sağlar. İçerisinde bulunan arginin isimli aminoasit güçlü bir antienflamatuar olduğu için vücuttaki iltihaplanmanın azalmasını sağlar ve vücudun direncini arttırır. Kemik suyu, sindirimi kolay olan bir besindir, bağışıklığı güçlendiren etkisi vardır.

Kemik suyunun şifalarından faydalanmak için her gün bir bardak kemik suyu içebilirsiniz. Alternatif olarak da kemik suyunu, yemeklerinizin içerisine ilave edebilirsiniz.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Saglık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle