B12 EKSİKLİĞİNİ BİTİRİYOR

En sık karşılaşılan sorunlardan biri olan B12 vitamin eksikliği, ihmal edildiğinde halsizlik, yorgunluk, uykusuzluk gibi sorunları beraberinde getiriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
28 Mart 2024 Perşembe 11:28
165 Okunma
B12 EKSİKLİĞİNİ BİTİRİYOR

En sık karşılaşılan sorunlardan biri olan B12 vitamin eksikliği, ihmal edildiğinde halsizlik, yorgunluk, uykusuzluk gibi sorunları beraberinde getiriyor.

Uzmanlar, B12 depolarının doldurulmasının gün içinde hissedilen birçok şikayeti ortadan kaldıracağını belirtiyor. Yapılan araştırmalar, B12 yönünden en zengin gıdaları ortaya çıkardı. 

ÇİĞ BADEM:

İçerisinde bulunan sağlıklı yağlar, lifler ve protein sayesinde vücut direncinin artmasını sağlayan çiğ badem, bol miktarda B12 vitamini içermesi yönüyle de vitamin depolarını doldurur. Günde 1 avuç çiğ badem tüketildiğinde ihtiyaç duyulan B12 miktarının büyük kısmı karşılanmış olur.

KAJU:

Kan şekerini düzenleyen ve diyabet riskini neredeyse sıfıra indiren kaju, aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen kajunun en etkili olduğu alanlardan biri B12 kaynaklarını doldurmasıdır. Bir avuç kaju tüketildiğinde vücuda hem sağlıklı yağlar alınmış olur hem de B12 eksikliğinin giderilmesi sağlanır. Kaju, dünyanın en sağlıklı besinlerinden bir olarak kabul ediliyor.

SIĞIR ETİ:

Güçlü bir B12 kaynağı olan kırmızı et, B12 yönünden oldukça zengindir. B12 vitamin ihtiyacını karşılayan ve demir depolarını dolduran kırmızı et, aynı zamanda çinko ve protein açısından zengindir.

BALIK:

Somon, sardalya ve alabalık gibi bol yağlı balıklar hem omega-3 bakımından hem de B12 vitamini bakımından oldukça zengindir.

SÜT ÜRÜNLERİ:

Süt ve süt ürünleri genellikle kalsiyum açısından zenginliği ile bilinse de aslında B12 yönünden oldukça güçlü gıdalardır. Sık tüketildiğinde B12 eksikliğinin giderilmesini ve B12 depolarının doldurulmasını sağlar.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
B12BademKAJU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle