ARTIK YURT İÇİNDE SATILMAYACAK

Limon aromalı sosların, limon tuzunun ve limon sosu gibi ürünlerin vücuda zararları ortaya çıktı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
31 Ocak 2024 Çarşamba 11:30
219 Okunma
ARTIK YURT İÇİNDE SATILMAYACAK

Limon aromalı sosların, limon tuzunun ve limon sosu gibi ürünlerin vücuda zararları ortaya çıktı.

Yemeklerin, içeceklerin, salataların içine lezzet katması için kullanılan limon sosları artık satılamayacak.Limon sosları çeşitli nedenlerle tüketilen ve kullanılan popüler bir ürün. Genellikle salatalarda, yemeklerde lezzet katması için sıklıkla kullanılır.Limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünlerin vücuda pek çok zararı olduğu ortaya çıktı.Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle birlikte limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünler yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

Resmi Gazete'de yer alan karara göre limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri ürünler yurt içinde satılamayacak.

Bu kapsamda yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra piyasada bulundurulamayacak.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle