ANTİKANSER ETKİLİ

Dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni, beraberinde sağlıklı bir vücudu ve yaşamı getirir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
28 Eylül 2023 Perşembe 10:51
229 Okunma
ANTİKANSER ETKİLİ

Dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni, beraberinde sağlıklı bir vücudu ve yaşamı getirir.

Vücudun işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için ihtiyaç duyulan besinleri karşılamak gerekir. Yapılan araştırmalar, bu besinden 5 tane tüketildiğinde günlük ihtiyaç duyulan K vitamininin yarısının karşılandığını aynı zamanda kansere karşı koruduğunu gösterdi. 

Mürdüm eriği; A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E ve K vitaminlerini içerir. Mürdüm eriğinin suyundaki diğer temel besinler; beta-karoten, manganez, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve demir şeklindedir. Sağlık için faydalı ve sert çekirdekli bir meyvedir. Bağışıklık ve sindirim sisteminin desteklenmesini sağlar.

Taze olarak tüketilmesinin yanı sıra haşlanmış olarak komposto şeklinde ya da yemeklerde kullanılabilir.

5 adet mürdüm eriğinde yaklaşık olarak 60 mikrogram K vitamini yer alır. Bu oran günlük alınması gereken K vitamininin yarısını karşılar.

Mürdüm eriği tüketmek; içerdiği antioksidanlar sayesinde bazı hastalıkların riskini azaltabilir. Mürdüm eriği, hücresel hasara yol açabilecek serbest radikallerin uzaklaştırılmasına ya da etkisiz hale getirilmesine destek olan bileşikler içerir, idrar söktürür. Güçlü bir antioksidan olduğu için birçok hastalığın engellenmesine yardımcı olur.

Yapılan bir çalışma, mürdüm eriğinde yer alan fitobesinlerin antikanser olabileceğini göstermiştir. Mürdüm eriğinin içeriğindeki K vitamini, kanser hücrelerini engelleyerek kansere karşı koruma sağlayabilir.İçeriğindeki C vitamini; bağışıklık sistemini desteklemesinin yanı sıra saç, cilt, eklem ve gözler için pek çok fayda sağlar. Saç ve tırnakların sağlıklı olmasına yardımcı olur. Bağırsakların hareketlenmesini sağlayarak kabızlık ve mide sorunlarının hafiflemesine destek olabilir

Zengin C vitamini oranıyla bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlar.

İçeriğindeki potasyum sayesinde kan basıncını dengeleyerek kalbin korunmasını sağlar.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
MürdümErikAntikanser
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle