AKCİĞERİ BAŞTAN SONA YENİLİYOR!

Akciğer hastalıkları tüm dünya çapında oldukça yaygın olmakla birlikte ciddi sonuçları da olabilen rahatsızlıklara yol açabilir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Ekim 2023 Pazartesi 10:53
185 Okunma
AKCİĞERİ BAŞTAN SONA YENİLİYOR!

Akciğer hastalıkları tüm dünya çapında oldukça yaygın olmakla birlikte ciddi sonuçları da olabilen rahatsızlıklara yol açabilir.

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve astımı kapsayan kronik akciğer hastalıkları küresel bir sağlık sorununu temsil etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre KOAH dünya çapında üçüncü önde gelen ölüm nedenidir. Kronik inflamasyon, bu hastalıkların arkasındaki ana suçludur ve akciğer dokusu hasarına ve akciğer fonksiyonunun azalmasına neden olur. Ancak bu durumu tersine çevirmek için tüketebileceğiniz belirli bir besin bulunuyor.

Çalışma yazarı Dr. Patricia A. Cassano şunları söylüyor : "Kanser ve kardiyovasküler hastalıklarda beslenmenin rolü hakkında çok şey biliyoruz, ancak kronik akciğer hastalığında diyetin rolü biraz az çalışılmış." Şöyle ekliyor: "Bu çalışma, sağlıklı beslenmenin bir parçası olan omega-3 yağ asitlerinin akciğer sağlığı için de önemli olabileceğine dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor."Temel çoklu doymamış yağlar olan Omega-3 yağ asitleri hücresel sağlığa önemli katkılar sağlar.Cleveland Clinic'e göre, bunlar etkili hücre fonksiyonunu teşvik etmede etkilidir ve hücre zarlarının oluşumunda, yapıyı güçlendirmede ve hücreden hücreye iletişimi güçlendirmede merkezi öneme sahiptir.Somon, ceviz ve keten tohumu gibi gıdalarda bulunan omega-3'ler, iltihabı hafifletme ve kolesterol seviyelerini iyileştirme yetenekleriyle ünlüdür ve sağlık açısından ek avantajlar ortaya çıkarmaya devam etmektedir.

Cevizler de ALA bakımından zengin bir omega-3 kaynağıdır. Aynı zamanda protein, lif ve diğer besin maddelerini de içerir.Günde 3 tane yemek bile yüksek miktarda omega 3 alımına ve bu sayede akciğerleri korumanıza yardımcı olabilir.

Chia tohumları, özellikle alfa-linolenik asit (ALA) adı verilen bir tür omega-3 yağ asidi bakımından zengindir. Aynı zamanda lif ve antioksidanlar açısından da zengin bir besindir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle