AKCİĞER KANSERİNİN BELİRTİLERİ

Akciğer kanseri ilk belirtiyi böyle veriyor! 'Yorgunluk' sandığınız şey kanser olabilir

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
24 Haziran 2023 Cumartesi 10:37
372 Okunma
AKCİĞER KANSERİNİN BELİRTİLERİ

Akciğer kanseri ilk belirtiyi böyle veriyor! 'Yorgunluk' sandığınız şey kanser olabilir

Akciğerde anormal hücrelerin büyümesi olarak tanımlanan akciğer kanseri, vücutta oluşmaya başladığı anda bazı belrtilerle ortaya çıkıyor. Uzmanlar, akciğer kanseri belirtlerinin erken teşhiste büyük önem taşıdığını belirtiyor. Yapılan araştırmalar, akciğer kanserinin kişi tarafından sık sık soğuk algınlığı ve yorgunlukla karıştırıldığını bu nedenle ihmal edildiği için teşhis ve tedavinin zorlaştığını gösteriyor. Peki, akciğer kanseri belirtileri neler? İşte akciğer kanseri belirtileri...

Akciğer kanseri, akciğerde yer alan ve hızla büyüyen anormal hücrelerin oluşturduğu bir kanser türüdür. En yaygın akciğer kanseri türü, akciğerlerin hava keseciklerinde (alveollerde) başlayan ve bronşlara doğru yayılan "akciğer kanseri" veya "büyük hücreli kanser" adı verilen türdür.

Diğer türler arasında "skuamöz hücreli karsinom" (yassı hücreli karsinom), "adenokarsinom" (bez hücreli karsinom) ve "küçük hücreli kanser" bulunur. Küçük hücreli kanser, daha hızlı büyüyen ve diğer dokulara yayılma eğilimi olan bir türüdür.

Akciğer kanseri , vücutta ortaya çıkmadan önce bazı belirtiler gösterir. Bu belirtiler, ne kadar erken teşhis edilirse tedaviye o kadar erken başlanır. Akciğer kanserinde, erken teşhis ve tedaviyle iyileşme oranı oldukça yüksektir.

ÖKSÜRÜK:

Kronik veya sürekli öksürük, akciğer kanserinin en yaygın belirtisidir. Öksürüğe genellikle kanlı balgam eşlik eder.

NEFES DARLIĞI:

Akciğer kanseri, akciğerlerin normal işlevlerini engellediği için nefes darlığına yol açabilir. Hafif egzersiz veya günlük aktiviteler sırasında nefes darlığı hissi ortaya çıkar. Nefes darlığı, günlük yaşamı oldukça zorlayan bir problemdir.

GÖĞÜS AĞRISI:

Akciğer kanseri göğüs bölgesinde ağrıya neden olabilir. Göğüs bölgesinde ortaya çıkan ağrı genellikle akciğer kanserinin ilk belirtileri arasındadır. Ağrı genellikle derin nefes alma, öksürme veya hareketle artabilir.

KANLI BALGAM:

Akciğer kanseri olan bazı kişiler, öksürük sırasında kanlı veya pas renginde balgam çıkarabilirler.

SES DEĞİŞİKLİKLERİ:

Akciğer kanseri, sinirlerde baskı oluşturarak ses tonunda değişikliklere neden olabilir. Sesin kısılması veya boğuklaşması gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

YORGUNLUK VE ZAYIFLIK:

Akciğer kanseri olan kişilerde genel olarak halsizlik, yorgunluk ve enerji eksikliği hissi görülebilir. Kişi, yorgunluk ve halsizliği basit bir belirti sandığı için teşhiste gecikilmesine neden olabilir.

Bu nedenle üç günden fazla süren yorgunluk ve halsizlik şikayetinde mutlaka uzmana danışmak gerekir.

İŞTAH KAYBI VE KİLO KAYBI:

Akciğer kanseri, iştahı azaltabilir ve kilo kaybına yol açabilir. Bu belirtiler genellikle hastalığın ilerlemiş aşamalarında daha belirgin hale gelir.

YUTMA GÜÇLÜĞÜ:

Akciğer kanseri ilerledikçe, yemek borusu veya soluk borusuna baskı yapabilir ve yutma güçlüğüne neden olabilir.

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/roza/galeri/saglik/akciger-kanseri-ilk-belirtiyi-boyle-veriyor-yorgunluk-sandiginiz-sey-kanser-olabilir

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle